Hétfőn újraválasztják Ádert. Miért nem Orbán jelölteti magát?

Hétfőn újraválasztják Ádert. Miért nem Orbán jelölteti magát?

 

20150519ader-janos-koztarsasagi-elnok5.jpg

Igaz-e, hogy Orbán Viktor jelölte az államfői posztra Áder Jánost, s a Fidesz csak a postát, a közvetítő szerepet játssza? Kit és kinek az érdekét képviselné köztársasági elnökként? A Fidesz miért nem magát Orbánt jelöli az államfői posztra? – Németh rezsiharcos Szilárd akár ezeket is kérdezhette volna.

Kétségünk se legyen afelől, hogy az országgyűlés fideszes birkanyája újabb ciklussal ajándékozza meg hétfőn Áder Jánost. Sok vizet persze nem zavar a nemzet horgásza. Néha nap visszaküld egy jogszabályt átgondolásra a parlamentnek, amely ilyenkor gondolkodás nélkül újra elfogadja azt – ennyit a köztársasági elnökről. Az Alkotmánybíróság dettó – fékek és ellensúlyok ide nem kellenek, ha országunkat és nemzetünket olyan tévedhetetlen vezér irányítja, mint a kedves vezető maga. Nem győzünk elég hálásak elleni neki, hogy végtelen bölcsességében újra Janónak adományozta a Sándor palotát, mint hűbérbirtokot.

Jóval érdekesebb a Fidesz reakciója az ellenjelölttel, Majtényi Lászlóval kapcsolatban. Az ellenzéki aspiráns akár lehetett volna szépségtapasz a megroggyant magyar demokráciája orcáján. Esélye nulla, azonban az uralkodó elit mégis elmondhatta volna, hogy: lám, nem egy pályázó van a posztra, igazi versenyhelyzet a kormányoldal és az ellenzék között. Ezt a ziccert azonban nem egyszerűen kihagyta Orbán és sleppje, de

a jelek szerint észre sem vette, mennyire el kellene játszani, hogy Magyarország még mindig demokrácia.

Amint Majtényi kidugta a fejét kutatói elefántcsont tornyából, azonnal rászabadították a újságnak nevezett hazugsággyáraikat. A koreográfia a régi: valamelyik szemétszájt beböfög valamit, amit aztán társai a moslékban lelkesen átvesznek, végül pedig hivatásos ökle – általában Német nagyon okos Szilárd, mint megkérdőjelezhetetlen tényt ad elő.

Majtényi esetében még arról sem beszélhetünk, hogy illetlen dolog a döglött oroszlánt rugdosni, hisz államfői esélyei sosem oroszlánosak, de mindig döglöttek voltak.

Azonban érdekes, hogy Németh Szilárd fröcsögései közepette legalább két hatalmas öngólt rúgott. A fenti kérdéssort maga tette fel, természetesen nem ezekkel a nevekkel. Soros patásördög Györgyöt látta Németh Majtényi mögött, ezért várta volna a milliárdost magát az aspiránsok között. De ha Majtényi Soros jelöltje, aki ezért Soros érdekeit képviseli, akkor – ezen logika alapján – Áder Orbán jelöltje és érdekkijárója. Ezt mondjuk eddig is tudtuk, de nem sejtettük, hogy a Fidesznek ezzel bármi baja lenne.

A másik érdekesség: hetek óta meg a számháború, hogy akkor most 18 és fél forintot, 145 vagy 54 milliót kapott-e Majtényi társasága Soros-szervezetektől. Bizonyára édes revans-élmény a fideszeseknek mások zsebében turkálni, ám az is szemmel látható: a Majtényi-társaságnak üvegből vannak a zsebei. Fillérre pontosan számolt be az egyik zugfirkászuk arról, mire és mennyit kapott a társaság Soros irányából. A nagy tényfeltárás forrása pedig Majtényiék saját elszámolásai, pénzügyi jelentései voltak. Hogy is van akkor az átláthatatlanság? Tudnunk kell, kitől és mennyi pénzt kapnak ezek az álcivilek! – harsogja Németh. De hát tudják. Épp most (is) bizonyították be – sokadszor.

Német annyira ostoba, hogy ismét lebuktatta pártját: csak vegzálni akarják a civileket, hisz amit követelnek, már rég megkapták.

Facebook Comments