A kormánypárti nyaloncmédia veri a habot Pintér körül

A kormánypárti nyaloncmédia veri a habot Pintér körül

maxresdefault_1.jpgLegalább annyira rejtélyes és életszerűtlen történettel állt elő a kormányt kiszolgáló médiahad, mint amilyen Weisz Tamás rendőrautóban elkövetett öngyilkossága volt. Nehéz másra gondolni, mint megelőző csapásra egy hamarosan előkerülő, kompromittáló anyag miatt.

A történet – ahogy az már csak lenni szokott – meglehetősen zavaros. Ha a Magyar Idők, Pesti Srácok, Origo szentháromságból kihüvelyezhető: Jakubinyi Róbert – aki nyakig sáros Egymásért Egy-Másért Alapítvány ügyeiben, így könnyen a szocikhoz kötheti a lakájsajtó – arra próbált rávenni egy ügyvédet, hogy az beszélje rá házi őrizetben lévő ügyfelét a szökésre. Mégpedig azért, hogy a delikvens szökés közben vegyen át Jakubinyitól Pintér Sándor belügyminiszterről szóló, terhelő adatok tartalmazó iratokat, majd azokkal szökjön át a határon és adja át a paksamétát a „külföldi sajtónak”.

A hős ügyvéd azonban nem ment bele, hogy törvényszegésre biztassa őrizetben lévő ügyfelét, ezért főhősünk megfenyegette és/vagy 20 milliót ajánlott neki. (Az egyes orgánumok más-más sorrendben tálalják az ügyet.) Annyi bizonyos: ekkor már az ügyvédnél is elszakadt a cérna, a hatósághoz fordult, akik két napja le is kapcsolták Jakubinyit, valamint a nála tartott házkutatás során mindent el is vittek.

Eddig a történet. Annyit tennénk még hozzá, hogy a Pesti Srácok lényegében egy nemzetközi kémként, kis magyar James Bond figuraként igyekszik beállítani Jakubinyit. Egy valóságos hírszerző zseni. És még annyit: szemben a történetben szereplő házi őrizetessel, főhősünk szabadlábon van, rendelkezik útlevéllel, mozgását semmi és senki nem korlátozza.

Most pedig halk kérdéseink következnek e remekbe szabott históriával kapcsolatban:

  • Jakubinyi teljesen idióta vagy szuperkém?
  • A XXI. században miért kellene dokumentumokat hozni-vinni? Jakubinyinál nincs bekötve az internet? Nem tudja, mi az az email?
  • Ha olyan nagyon szenzitív információi voltak, miért akart egy közvetítőt?
  • És miért éppen olyat, aki házi őrizetben van?
  • Ha ennyire megbízott az illetőben, miért nem saját maga beszélte rá a szökésre? Minek kellett ebbe bevonni az állítólagos ügyvédet?
  • Miért kellene külföldre menni ahhoz, hogy a „nemzetközi sajtóval” találkozzon? A legnagyobb lapoknak és hírügynökségeknek van magyarországi tudósítójuk.
  • Ha a rendőrség hivatalosan csak annyit közölt, hogy két napja őrizetbe vették J. Róbertet, akkor a lakájmédia honnan tájékozódik?
  • Bár érdekes kérdés, hogy ki, fontosabb lenne tudni, hogy miért mondta tollba ezt az üvöltő marhaságot a lakájmédiának?

Jóslásokba nem bocsátkoznánk, de nem lennénk meglepve, ha a következő egy-két napban Pintérre nézve kompromitáló anyagok kerülnének nyilvánosságra. Azok a bizonyos Jakubinyi-dossziék.

Facebook Comments