Az egyetlen hely, ahol Cristiano Ronaldo nem “homoszekszuál”

Az egyetlen hely, ahol Cristiano Ronaldo nem “homoszekszuál”

A kormánypropaganda párhuzamos valósága: se az MTI-nek, se a Nemzeti Sportnak nem sikerül meghallania, hogy Ronaldót buzizták a magyar nemzettestvérek. 

Isteni szerencsénk nekünk, hogy az Orbán-kormány sajtója helyszíni tudósítókat küldött Lisszabonba, a szombati válogatott meccsre, hogy első kézből értesülhessünk arról, hogy

Cristiano homoszekszuál

és

Utálunk, szar Románia!

De nem értesülhettünk. Az alternatív valóságban semmi olyan nem történt, ahol az infantilizmus keveredett volna az agresszióval, a csordaszellemmel a politikai véleménynyilvánítással és nemi szerepek iránti kitüntető érdeklődéssel. (A buzizás a videón 3:40-tól, Románia egy perccel később. Update: az eredeti videót törölték a feltöltő privátra állította, de azért akadt még, nem lehet minden bizonyítékot megsemmisíteni.)

A kormánypropaganda zászlóshajója, az MTI például így számolt be a meccs előzményeiről:

A magyar drukkerek békésen gyülekeztek helyi idő szerint 16 órától, majd 17 óra után néhány perccel egy kifeszített, Magyarország feliratú drapéria mögött indultak a Benfica arénájába, amely mintegy három kilométerre volt a kiindulási ponttól. A magyarok néhány pirotechnikai eszközt is begyújtottak, illetve Lengyelországot is éltették a vonulás során.

A lengyeleket éltették, szóval legalább nem volt süket az MTI tudósítója. Illetve csak részlegesen volt süket, mert

sehol a románok, a buzik, meg Ronaldo.

De majd a Nemzeti Sport. Bár tudhattuk volna, hiszen az tavaly ősszel ténylegesen, februárban meg hivatalosan is Pénztáros Lőrinc zsebébe került, az élére meg Orbán házi sportújságíróját, Szőllősit állították.

A NS helyszíni tudósítójának szintén komoly hallási problémái lehetnek. Kiemeli, hogy

Nem láttunk magukról nem tudó, szökőkútban fürdő magyarokat, és drukkereink végig a rendőrséggel együttműködve, fegyelmezetten meneteltek a stadionig.

Továbbá:

Amikor Lisszabonban elindult a magyar menet és felharsant a „Hajrá, Magyarország!”, a helyiek kinyitották az ablakokat és csak bámultak. Miközben hallgathatták, hogyan élteti a magyar tábor teli torokból Fehér Mikit, megismerkedhettek a „Tavaszi szél” kezdetű magyar népdallal, de a szurkolók repertoárjában ott volt az „Érik a szőlő…” vagy éppen a Magyar Népmesék közismert dallama is.

Szóval volt minden, Érik a szőlő, Tavaszi szél, Magyar Népmesék, Hajrá, Magyarország. Ezeket jól hallotta.

Csak éppen az Utálunk, Romániát és a krisztiánózást nem sikerült meghallania.

Cserébe leírta, hogy ötéves gyerekek is voltak a tömegben, meg hogy az a dolog a csíksomlyói búcsúhoz hasonlít:

Ha már a válogatottunkat ezúttal nem tudjuk, akkor csodáljuk a szurkolóinkat a szenvedélyükért, a nemzeti csapatért meghozott áldozataikért és a kitartásukért.

Alternatív tények (illetve tények hiánya) a kormánypropaganda párhuzamos valóságából. Tulajdonképpen már annak is örülhetünk, hogy legalább a meccs eredményéről beszámoltak. Mondhatták volna azt is, hogy

a kommunisták miatt van, mint a korrupció.

A rohadt valóság, csak az ne lenne.

Facebook Comments