Annyira gyenge lett az Origo lejárató kampánya, hogy még egy orbánista is fennakadna rajta

Annyira gyenge lett az Origo lejárató kampánya, hogy még egy orbánista is fennakadna rajta

orban-botka.jpg

“Ugyanaz Botka, mint Gyurcsány, Bajnai vagy Hagyó” címmel jelent meg lejárató írás az Origón. Az Orbán-kormány új kedvenc propaganda hírportálja ezúttal az MSZP választmány elnökét hozta iszonyatosan kicsavart összefüggésbe a korábbi szocialista vezetőkkel. 

Az Origo nevét sem vállaló újságírójának abszurd állításai szerint Botkához köthető többek közt kilenc öngyilkosság, és az is kiderült, hogy “Botka ugyanaz, mint Hagyó Miklós”. Azt írják, 

Meglepő hasonlóságokat látunk Botka László politikai pályafutása, valamint Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Hagyó Miklós pályája között. A bukott és zavaros cégügyek, a személyes gazdagság, valamint a hazugságok tengerében nem könnyű kiigazodni, ennek ellenére megpróbálunk most rendet tenni.

Úgy tűnik azonban, hogy a fideszes propaganda-gyár ez alkalommal kicsit összecsapta a dolgot. Az írásról sikít, hogy az összefüggések erőltetettek és sántítanak. A cikk emellett tele van olyan manipulatív kiemelésekkel, amiken még egy jóérzésű orbánista is fennakad.

Ráadásul Botka karaktergyilkosságát az újságíró egy olyan emberre építi, aki korábban szintén

a Fidesz karaktergyilkosságának áldozata lett.

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest meghurcolták, 9 hónapot kellett előzetesben töltenie, és számtalan napig bíróságra járnia, mire Balogh Zsolt bevallotta, hogy nem mondott igazat a nokiás dobozban átadott kenőpénzről, és “nem az ő ötlete volt, hogy a jobboldali sajtóban különböző tartalmú nyilatkozatokat tegyen”. (Ezt csak úgy a “hazugságok tengerében való kiigazodás” jegyében említem meg.) 

Egyébként az sem egy túl eredeti húzás, hogy Botkát a korábbi már besározott szocialista vezetőkhöz hasonlítja a cikk. Ezzel mindben választás előtt bepróbálkoznak Orbánék, komolyan már csak egy újabb bohócos plakát hiányzik. 

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Facebook Comments