Hazudni csak pontosan és szépen – az M1 még egy grafikont sem tud értelmezni

Hazudni csak pontosan és szépen – az M1 még egy grafikont sem tud értelmezni

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-10-02-160117.jpg„Szerdán egyetlen ember sem próbált meg illegálisan Magyarországra jönni. A rendőrség adatai szerint idén ilyenre még nem volt példa” – hazudta a 80 milliárdból fenntartott közmédia.

A józan ész azt diktálná, hogy nagyon nehéz nem létező veszedelmekkel ijesztegetni az embereket – de a magyar kormány nem először mond ellent a józan észnek. Az uniós és emberi jogi normákat egyaránt megszegő, új magyar „jogi határzárnak” nevezett kodifikációs förmedvényt igyekezett a közmilliárdok fenntartott nyalonctévé alátámasztani valamiképpen.

Ezt a hírt sikerült végül nagy nehezen kiizadniuk magukból: negatív rekord született, ugyanis szerdán egyetlen menekültet sem fogtak el a rendőrök a határnál, erre pedig idén még nem volt példa. Mindezt, bár kimondva nem, de erősen sugallva a fentebb említett „jogi határzár” sikereként igyekeztek beállítani.

Az adómilliárdokból hazudozó köztévében vagy képtelenek egyetlen, meglehetősen egyszerű grafikon értelmezni, vagy – és ez az életszerűbb – a tények a legkevésbé sem befolyásolják őket a hazudozásban. A police.hu oldalon ugyanis minden közzé teszik azt a statisztikát, amely az elfogott menekültek számát mutatja. Eszerint csak márciusban 19 olyan nap volt, amikor 0, azaz nulla darab menekültet fogtak el. Nem három hónap alatt, csupán márciusban. 19 nap. police.jpg

Mindezt 80 milliárdnyi adóforintból.

Facebook Comments