A Momentum nem engedte, hogy a kormánypropaganda trollkodjon

A Momentum nem engedte, hogy a kormánypropaganda trollkodjon

Az agitproposok nagyon fel vannak háborodva.ps_1.jpg

A Momentum Mozgalom ezúttal országjárásának szentendrei állomására nem engedte be a közpénzen kitartott, sajtónak álcázott pártszócsöveket, az Echo Tévét és a Pesti Srácokat, mert

nem akarták, hogy trollkodjanak.

Ezen a propagandaminisztériumból vezénylet PS nagyon fel volt háborodva, bár a Momentum már korábban közölte, hogy értékükön kezeli őket, és nem tekinti sajtónak a Fidesz agitprop testületeit,

  • az Origót,
  • a TV2-t,
  • a Magyar Időket,
  • a Pesti Srácokat,
  • az Echo Tévét,
  • a Ripostot,
  • a 888-at és társaikat.

Például Mészáros Lőrinc megyei lapjait.

Magánemberként amúgy beengedték volna őket, de azt nem akarták, hogy kamerázzanak.

A riporternő vigyorogva közölte,

a résztvevők attól félnek, hogy ha felismerhető az arcuk, és kiderül, hogy egy ellenzéki (“nem kormányközeli”) párt rendezvényén vettek részt, akkor elveszíthetik a munkájukat.

Pedig ez nem teljesen életszerűtlen és légbőlkapott felvetés: Komáromban például az önkormányzat sajtósa fotózta végig a résztvevőket.

A kormánymédia jóval kevésbé (understatment) volt felháborodva, amikor a Fidesz-politikusok nem a párt magánrendezvényeiről, hanem a politikai intézményrendszer közérdekből nyilvános eseményeiről tiltanak ki munkájukat végző (értsd: tudósító, elemző, nem trollkodó és szereplő) újságírókat.

  • Pedig Kövér Lászlónak is kétséges ahhoz a joga, hogy viselkedésre vagy rossz helyen tartott sajtótájékoztatókra hivatkozva tiltson ki a Parlamentből újságírókat és politikusokat.
  • Mészáros Lőrincnek meg egészen biztosan nem volt semmilyen jogalapja megtiltani a stáboknak, hogy forgassak a felcsúti képviselő-testület ülésén.

A Pesti Srácok riportere amúgy tiltakozott az ellen, hogy ők Habony-média lennének, mert nem az időközben Londonba emigrált bútorrestaurátor-éceszgéber-médiabáró a tulajdonosuk. Amiben, meglehet, igaza van. (Az Echo TV még arra se hivatkozhat, hogy ne lenne közvetlen és direkt kötődése a Fideszhez, sőt: Orbánhoz.)

De ez nem változtat azon, hogy

  1. a PS-t is a propagandaminisztériumból vezénylik.
  2. a minisztériumoktól kapnak pénzt,
  3. meg időnként a Fidesz-frakciótól is.

Ők nem is csak egyszerűen agitpropka, hanem revolvermédia, amelyik lejárató anyagokra szakosodott. A kérdéseiket amúgy a rendezvény előtt és után is feltehették volna a momentumosoknak, de az már nem volt nekik annyira érdekes. 

Facebook Comments