Miért akar önvédelmi fegyvert Palkovics? Megijedt a tüntetőktől?

Miért akar önvédelmi fegyvert Palkovics? Megijedt a tüntetőktől?

20150430palkovics-laszlo13.jpgA felsőoktatásért felelős államtitkár állítólag sport célra tartott fegyverét akarja átminősíteni önvédelmire. Mindenki elé tolakodva intézte az ügyet reggel – érthető, sietnie kell a parlamentbe, hogy kilőhesse a CEU-t.

Az időzítés – és még néhány dolog – legalábbis furcsa Palkovics László akciójában. Vasárnap este tízezrek vonultak az utcára, hogy kifejezzék szolidaritásukat a CEU-val. Hétfőn délután a kormány sürgősséggel viszi parlament elé azt a törvénymódosítást, amely lényegében kinyírja az egyetemet. Eközben a felsőoktatásért felelős államtitkár a rendőrségre jár ügyintézni.

Nem is akárhogy. Míg az egyszeri állampolgárnak nyolcig várnia kell, hogy egyáltalán sorszámot kapjon, addig az államtitkároknak ilyen kényelmetlenség nem jut osztályrészül. Mire olvasónk – látszólag elsőként – bejutott az ügyintézőkhöz, az államtitkár már bent várakozott.

Mint kiderült: Palkovics sportcélból tartott fegyverét akarja épp most önvédelmi célúra átírni. Az eddig is tudható volt róla, hogy szenvedélyes vadász, idei vagyonbevallásába négy puskát is beleírt. Más fegyvert azonban egyet sem. Arra pedig egyetlen életrajzában sem találtunk utalást, hogy bármely lövészklub tagja lenne, vagy egyáltalán érdekelné szabadidejében a sportlövészet.

Ettől még persze lehet a puffogtatás a titkos hobbija az államtitkárnak – ám az is igaz, hogy a legegyszerűbb éles maroklőfegyvert, magyarán pisztolyt szerezni, ha egy ismerős sportklub kamu tagjává válik valaki. Így indoklás nélkül – csupán orvosi alkalmassági birtokában – tartható odahaza a legnagyobb mordály is. Innen pedig már csak egy lépés, hogy a lőtéren kívül önvédelemre is használhassa a pisztolyát.

Megijedt vajon a vasárnap esti tömegtől?

Facebook Comments