A magyar miniszterelnök már megint nem mondott igazat

A magyar miniszterelnök már megint nem mondott igazat

Saját korábbi tanácsadója cáfolja meg.csl.jpg

Nemcsak a brüsszeli fideszesek fogtak levélpropagandába, hanem Orbán miniszterelnök is. Levelét az egyik kormánylapnak adták oda. Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek azt írta, a CEU-ügyben

a minden tényalapot nélkülöző információk Soros Györgyhöz tartozó szervezetektől, illetve személyektől származnak.

Ez már önmagában sem igaz, de Orbán tudja fokozni:

A valótlanságok között szerepel, hogy Magyarországon a kormány egyetemet zárna be, és tanszabadságot sértően akarna beavatkozni bármely felsőoktatási intézmény működésébe.

Közben Csaba László, a CEU professzora (és egyben Orbán gazdasági tanácsadó testületének egykori tagja) a Heti Válasznak arról beszélt, az egyetemen a hallgatók választhatnak, hogy csak amerikai diplomát akarnak, vagy magyart is.

Nem meglepő módon a hallgatók 90 százaléka csak az amerikai diplomát választja, Csaba szerint nem kell nekik a magyar papír.

A helyzet tehát az, hogy az Orbán-rezsim igenis megszüntet egy egyetemet: azzal, hogy bár a Közép-Európai Egyetemet meghagyja, a Central European University működését és amerikai diplomák kiadását mondvacsinált okokkal lehetetlenné teszi, felszámolja az egész intézmény kb. 90 százalékát,  azaz elvileg is

megszüntet egy Magyarországon működő amerikai egyetemet.

Ezt a Fidesz-KDNP szerdai parlamenti döntésével (a kormány, illetve Balog miniszter indítványára) már meg is tette. És ezek után állítja Orbán, hogy a kormánya nem avatkozik be egy felsőoktatási intézmény működésébe.

Nehéz ilyenkor mit mondani. Ilyen világot élünk. Magyarország miniszterelnöke minden nap hazudik valamit. És szerencsétlenségére általában lebukik vele. És ezután gyerekesen ráfogja a hazugságot arra, aki megcáfolta.

Facebook Comments