Ami másoknál csalás, az Orbán Ráhelnek megengedett

Ami másoknál csalás, az Orbán Ráhelnek megengedett

Körlevélben próbálta megvédeni a CEU-törvényt a a Fidesz brüsszeli frakciója. De sikerült?rhszj.jpg

  • Szájerék a levélben (amiről a Politico számolt be) azt írják, arra számítottak, hogy az uniós jobboldal támogatni fogja őket, de az ellenkezője történt.
  • Arra hivatkoznak, hogy az elvtársaikat szerte Európában félrevezette a milliárdos Soros propagandája – az végképp feldühíthette a néppárti képviselőket, ha a propaganda agymosottjainak nevezik őket.
  • Pedig a Fidesz és az Orbán-kormány – Balog miniszter mint a törvénymódosítás beterjesztője – szerintük csak azt akarta elkerülni, hogy – mint Orwell Állatfarmjában – legyenek olyanok, akik egyenlőbbek a többieknél.

Itt arra utalnak, hogy a CEU amerikai diplomát is adott ki a magyar mellé, és ez valamiért szabálytalan volna.

Az már nem kerül elő, hogy ez egyenesen csalás. Azt civilizált embereknek nem lehet beadni, hogy valami lehet törvénytelen, ha megfelel a hatályos törvényeknek, de a brüsszeli fideszesek szerint az eddigi szabályozás diszkriminatív volt, mert előjogokat biztosított.

Arról elegánsan megfeledkeztek a levélben, hogy ezek nem előjogok, hogy egy intézmény amerikai oklevelet is kiad, az nem szokatlan az oktatásban sehol a világon.

Például (mint a 444 kiderítette) a miniszterelnök legnagyobb lánya, Orbán Ráhel éppen ilyen magánegyetemen tanult Lausanne-ban. Mivel a vendéglátóipari iskola rendelkezik amerikai akkreditációval,

nemcsak svájci, hanem amerikai diplomát is ad a végzőseinek.

De ezt nyilván nem szabad mindenkinek.

  • Orbán, Kövér, Kovács Zoltán, Habony, Szájer, Deutsch, Schmidt Mária, etc., etc., kaphatott ösztöndíjat Sorostól – más ne kaphasson.
  • Ők politizálhattak ezen a pénzen – más ne tehesse.
  • Orbán Ráhel kaphat amerikai diplomát az Államokon kívül – ha más kap, az már csalás.

Szerintük ez a fair. Ez a jogegyenlőség fideszes értelmezése.

Mindenki egyenlő, de a Fidesz és az Orbán-klán még egyenlőbb.

Hátborzongató, hogy ezek után még ők hivatkoznak az Állatfarmra.

(Update: Áder lánya, Orsolya is OLYAN egyetemre járt, ahol amerikai diplomát is adnak a helyi – ebben az esetben az angol – mellé.)

(Fotó: Index. A képen Orbán Ráhel és Szájer József)

Facebook Comments