A Fidesz-szavazóknak csak akkor tűnik fel, mi folyik az országban, amikor a torkukra lépnek

A Fidesz-szavazóknak csak akkor tűnik fel, mi folyik az országban, amikor a torkukra lépnek

urge-vorsatz_diana.jpgAz alaptalan vádak mélyen érintenek.” – mondta a CEU egyik tanára. Fidesz szavazó, hét gyermekét egyházi iskolába járatja. Szóval jó ember.  Azt is mondja az országról: “Fel sem merült bennem, hogy félni kell vagy félni lehet.” Sajnáljuk, hogy csak most tetszett felébredni.

Ürge-Vorsatz Diana klímakutató, 2007-től vezeti a Közép-európai Egyetem éghajlait és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontját. Saját magáról így vall: “Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan.” Itt meg is állhatunk egy pillanatra. Diana önmeghatározása, a sok betű ellenére viszonylag egyszerűen leírható: én jó ember vagyok. Keresztény-nemzeti, vallásos, sokgyerekes. NER-kompatibilis. Minden a legnagyobb rendben. 2010 óta élete a beteljesült álom.

Ámde! Napok alatt a magyar társadalom elismert tagjából hirtelen egy “törvényszegő, külföldi érdekeket képviselő és Magyarország belügyeibe beleavatkozó” intézet része lett. Így érzi most magát. Diana, üdvözlünk a klubban!

Diana, amióta felnyílt a szeme, ilyesmit is tapasztal ezen az álomszerű Magyarországon: “elszomorított, és nem tudom, mit lehet vele kezdeni, hogy sokan azt üzenték: nagyon szeretünk téged, és egyetértünk, de nem merünk sem írni, sem posztolni, sem lájkolni. Lehet , hogy naiv vagyok Fel sem merült bennem, hogy félni kell vagy félni lehet. Ez nagyon megijesztett.” Diana, mások hét éve élnek ebben a rémálomban!

Szegénykének a személyét is támadások érték, amiért kiállt a Fidesz által halálra ítélt munkahelye mellett: “Bántott, hogy elterelték a figyelmet a lényegről, és személyeskedésre terelik át. Nagyon el vagyok keseredve, hogy a közös kiállás helyett, már megint egymást köpködjük. Ezek miatt érzem néha úgy, hogy nem tudok ebben az országban élni.” Diana, eddig fel sem tűnt, hogy 600 ezer magyar már nem is él itt?

És a legszebb. Amikor azt firtatták tőle: mégis, hol volt az elmúlt 7 évben, amikor rengeteg társadalmi csoport szenvedett az övéhez nagyon hasonló jogfosztást, kisemmizést, akkor Diana így felel: “Nekem is csak 24 órám van, ami esetemben megoszlik a család és a környezetvédelem között. Még így sem fér bele ebből a kettőből minden, amit szeretnék. És nem is akkor használom a legtöbbet, ha én miden harcba beleállok. Nem akarom ezzel megmondani, melyik a jó és a rossz harc. A főnököm mondta, hogy nem nyerhetünk csatát az összes fronton, ezért aztán összpontosítani kell. A politika pedig nem az én harcom.” Diana eddig nem ért rá kiállni mások mellett. Egyszerűen nem volt ideje elgondolkozni azon az ezer példán-eseten, ami az elmúlt 7 évben történt. Annyira nem, hogy Diana 2014-ben is lelkesen szavazott a Fideszre.

Dianának most saját politikai idoljai hágtak a nyakára. Diana most megdöbbent, elkeseredett, megijedt. Azt nem tudjuk, hogy továbbra is annyira naív-e, hogy azt hiszi, jobb ember bárkinél, akinek kevesebb gyereke esetleg nem egyházi iskolába jár. Nem tudjuk, hogy továbbra is többre tartja-e magát a nem NER-kompatibilis állampolgároknál. De azt tudjuk, hogy egy pillanatra ráeszmélt: istenített politikusai senkire és semmire nincsenek tekintettel.

Reméljük Diana is megtalálja majd a vágyott támogatást és együttérzést vasárnap délután öttől.

Facebook Comments