A Fidesz beijedt és fegyverkezik: aknavető és könnygázgránát, gépkarabély az Országgyűlési Őrségnél

A Fidesz beijedt és fegyverkezik: aknavető és könnygázgránát, gépkarabély az Országgyűlési Őrségnél

Egyértelmű, hogy megijedt a Fidesz a tüntetőktől és az is, hogy nem tömegoszlatásra használják ezeket a fegyvereket. Hanem ölésre. granatveto.jpg

A Fidesz retorikában nem reagált a tömegtüntetésekre, viszont a Belügyminisztérium tegnap nyilvánosságra hozott egy rendelettervezetet, amivel bővítenék az országgyűlési őrök által használható kényszerítő eszközök listáját.

Már, ha a gránátvetőt „kényszerítő eszköznek” lehet hívni.

A hivatalos magyarázat szerint

„az országgyűlési őrség által használható kényszerítő eszközök arzenálját időről időre felül kell vizsgálni abból a célból, hogy a technikai-tudományos fejlődés hatására létrejött legkorszerűbb és NATO-kompatibilis eszközök használata biztosított legyen”.

Bizonyosak vagyunk benne, hogy nem Szél Bernadett kirohanós felszólalásai ellen, vagy a technikai-tudományos fejlődés miatt van szükség “a kényszerítő eszközök arzenáljára”, hanem azért, mert Kövér Laci bácsi meg a Fidesz beijedt, hogy a tüntetők elfoglalják a Parlamentet.

Aligha Gőgös Zoltán pocakja, vagy Vona Gábor gárdistamellénye fenyegeti a Parlament békéjét annyira, hogy gépfegyverekkel szereljék fel az őrséget:

 

  • .45-ös kaliberű tölténnyel működő pisztolyok,
  • 5,56 mm-es (.223-as kaliberű) tölténnyel működő gépkarabélyok,
  • 7,62×51 mm-es NATO tölténnyel működő puskák, mesterlövő puskák,
  • .308-as kaliberű tölténnyel működő puskák, mesterlövő puskák,
  • kézi gránátvető 40 mm-es gránátokhoz.
  • elfogó hálók,
  • különféle, az újfajta lőfegyverekhez passzoló lőszerek,
  • mesterséges vagy természetes hatóanyaggal szerelt univerzális (lőhető, dobható) könnygázgránát,
  • kézi működtetésű, dobható, mesterséges vagy természetes hatóanyaggal szerelt könnygázgránát, (eddig is volt a listán könnygáz, de csak palackos, vagy gázspray formában).

 

A könnygázgránátot még megértjük: a tömegbe, vagy a tömeg fölé lőve remekül lehet vele oszlatni a demokráciát féltő fiatalságot.

A kedvencünk azonban a kézi gránátvető és a mesterlövész puska: egyértelmű, hogy itt nem a tömegoszlatás, hanem kifejezetten az emberi élet kioltása miatt használhatják a parlamenti őrök ezeket a fegyvereket.

Facebook Comments