Ha hiányolta az ellenzékből a keménységet, akkor ezt nézze meg!

Ha hiányolta az ellenzékből a keménységet, akkor ezt nézze meg!

Egymástól függetlenül gyalulta a betonba a fideszeseket és a civilekre vonatkozó törvényüket két politikusnő. Mindketten alaposan felhúzták magukat és a rendszerre borították az asztalt.  szel_bernadett2.jpg

Az LMP-s Szél Bernadett és a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea is indulatos beszédet mondott a civil törvény és a Fidesz egyre diktatórikusabb törvényei kapcsán.

„Vigye el az összes fizetésemet, de akkor is el fogom mondani, hogy a CÖF-nek tök üres a beszámolója. Hát, ne csináljunk már viccet!

Mennyibe kerül az, hogy a szabadságjogaim megmaradjanak? Mondjanak egy számot! Összedobjuk, komolyan mondom!”

A civileket gyalázó törvény vitájában szólalt fel az LMP frakcióvezetője, akinél azután szakadt el a cérna, hogy a volt MDF-es (de mostanra fideszes) Lezsák Sándor házelnök elkezdett vele kekeckedni, mert felmutatta a CÖF beszámolóit. Lezsák szerint a Szél Bernadett kezében tartott két papírlapok tiltott szemléltető eszköznek minősültek, ami tényleg a pitiánerség magasfoka és a szólásszabadság korlátozása.

Az egyik lapon amúgy a kormányközeli civil szervezet, a CÖF egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági jelentése volt („töküres”), míg a másikban egy Soros-bérencnek bélyegzett szervezet rendesen kitöltött beszámolója.

Az LMP-s képviselő érthetően nem vette jó néven, hogy két papírlap felemelése miatt félbeszakították és büntetéssel fenyegették.

„Egyrészt ez már túlmegy a demokratikus alapjogok csorbításán, mert ez nettó agybaj, másrészt közöltem vele, hogy ragaszkodom ahhoz, hogy el tudjam végezni a képviselői munkámat, kerül amibe kerül, és íme a »tiltott szemléltetés« tárgya.”

– írta később a politikusnő a Facebookon.

Szél egyébként a vita előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Fidesz képviselői egytől egyig idegen érdekeket szolgálnak, és Orbán sem csinál semmi mást, mint végrehajtja, amit Putyin megkíván tőle.

Mi csak azt az egy kérdést tennénk fel Lezsák úrnak:

Milyen demokratikus jogállam az, ahol a képviselőtől megvonják a szót, csak azért mert fel akar mutatni egy iratot?

Szabó Tímea: „Maguk nem normálisak! Minden jóérzésű ember behány maguktól!”

 

Szabó Tímea sem fogta vissza magát és nekitámadt az elesetteket segítő civil szervezeteket is megbélyegző, putyini mintájú törvénynek.

 

„A vakok és gyengénlátók, az autizmussal élő gyerekek meg a várandós anyák gondozásával foglalkozó civil szervezetek mind egy hatalmas nemzetközi titkos hálózat „magyarországi lerakatai”? Komolyan mondom, maguk nem normálisak! Minden jóérzésű ember behány maguktól! Ez már nem országgyűlés, ez egy elmegyógyintézet!” 

 

Facebook Comments