Kit akart az Egyesült Államok Orbán helyett? Szavazzon!

Kit akart az Egyesült Államok Orbán helyett? Szavazzon!

Amerika keresi az emberarcú fideszest. De nem találja.ljvm.jpg

Erről Nógrádi Gyuri bácsi, a zsíros fazék (tűz, mézesbödön) környékén általában jól helyezkedő, ennek megfelelően az utóbbi években az Orbán-kormány propagandistájaként működő kókler beszélt egy dombóvári fórumon bő egy hete a 444 szerint. Nógrádi azt állította, hogy

az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet.

Egyéb megszólalásai alapján Nógrádi csak ritkán mond igazat, de tegyük föl, hogy most mégis. 

  • Akkor volt egy leváltási kezdeményezés.
  • Amit rögtön el is árultak.

De ki lehetett az, akinek nem kellett a legfőbb magyarországi hatalom? Aki annyira tartott Orbántól, hogy inkább jelentette neki az ügyet?

Nógrádi ezt elhallgatja.

Lehet persze, hogy ez ugyanolyan lejáratási, rágalmazás, karaktergyilkossági kísérlet, mint amiket Orbán 2006-2007-ben hajtatott végre a Simicska-féle akkor még harci lap Magyar Nemzettel előbb Pokorni, aztán a mára lojális rendszerszolga Áder ellen.

De igen nehéz úgy valakit úgy inszinuálni, hogy közben nem tudni, voltaképp kiről van szó.

Meg kell próbálni, hogy kitaláljuk, kire utalhatott.

Ha Nógrádit szöveg szerint értjük, akkor kizárólag Deutsch Tamás jöhet szóba, mint aki az amerikaiak számára Orbán alternatívája, mivel ő kétségtelenül Fidesz egyik legmagasabb vezetője.

Ha feltesszük, hogy átvitten használta legmagasabbat, úgymint legmagasabb rangú, akkor tágabb a merítési lehetőség.

Először is itt a kormánynévsor: Semjén Zsolt, Lázár János, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Trócsányi László , Varga Mihály ,Balog Zoltán, Seszták Miklós, Fazekas Sándor, Simicskó István.

Ők bár nem mind fideszesek, de feltehetjük azt is, hogy Nógrádi nem egyszerűen a pártot értette Fideszen, hanem az Orbán-rezsimet.

De ha mégse, akkor itt vannak a párt vezetői. Alelnökök: Gulyás Gergely, Kubatov Gábor, Németh Szilárd(!), Pelczné Gál Ildikó. Választmányi elnök: Kövér László. fidesz.jpg

Ennél lejjebb már nem mennénk, arra már nem volna igaz, hogy a Fidesz egyik legmagasabb (rangú) vezetője. Az elnököt meg azért hagytuk le, mert egyben ő a miniszterelnök is. Elég különös volna, ha a puccsista amerikaiak éppen őt kérnék fel új, alternatív miniszterelnöknek. Annál már csak az volna különösebb,

ha nem vállalná.

De itt van még a Fidesz-frakció vezetőinek névsora: Kósa Lajos, Balla György, Gulyás Gergely, Halász János, Németh Szilárd, Németh Zsolt.

Vagy az Országgyűlés fideszes vezetői: Kövér, Gulyás, Jakab István, Latorcai János, Lezsák Sándor.

Meg kell jegyeznünk, hogy Németh Szilárd neve gyanúsan sokszor ismétlődik. Gulyás Gergelyé még többször. Ez van. Ők is a legmagasabb Fidesz-vezetők közé tartoznak.

A magasrangúak közül van még a Fidesznek köztársasági elnöke (Áder), volt köztársasági elnöke (Schmitt), EP-vezetője (Szájer) és EB-tagja (Navracsics). Az olyan, a pikszisből rég kiesett vezetők, mint Pokorni, nem játszanak.

Az Egyesült Államoknak ebből a körből kellett puhatolóznia, ha továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy szokásunk ellenére ezúttal hiszünk Nógrádinak.

Amerikának olyan politikusnál kellett érdeklődnie, aki

  • nem orbánista, azaz nem pont ugyanazt az ámokfutást folytatná, mint Orbán;
  • nem rosszabb, mint Orbán; valamint 

feltehető róla, hogy képes lenne többséget állítani maga mögé

akár a Fideszben, akár az Országgyűlésben, akár a választók között.

A listákat böngészve több nevet egész gyorsan ki lehet zárni. Voltaképpen mindegyiket. Talán kettő-három kivételével:

Lázár és Varga. Esetleg Navracsics.

Az előbbi kettő a kormányban Orbán helyettese, ilyenformán a rezsim legmagasabb rangú embere (bár nem a Fideszé, mert pillanatnyilag egyikük se tagja az elnökségnek, bár azok voltak).

Az utóbbi kettő egészen biztosan elég gyáva ahhoz, hogy egy pillanatig se élje bele magát új helyzetébe, és rohanjon árulkodni Orbánhoz (ami feltétel, ha hiszünk Nógrádinak). Lázár esetében azonban már korántsem volnánk erről meggyőződve.

Tehát vagy Varga, vagy Navracsics. Közülük Varga a valószínűbb, mint akinél az amerikaiak érdeklődhettek, mert Navracsics már nem nem tartozik a rezsim (a Fidesz) vezetői közé.

De élje ki kremlinológiai hajlamait, és szavazzon!

Facebook Comments