Ilyen méltósággal köpi szembe a nyilvánosságot Kövér

Ilyen méltósággal köpi szembe a nyilvánosságot Kövér

6ncnsyvfnodv1huqus.jpegA valósággal való szembenézés elkerüléséből ismét ötösre vizsgázott a Fidesz. Ezúttal Kövér László, az aligha tisztelt Ház elnöke mutatta be a narancsos vezércselt: miként kell két lépésben mattot adni a sajtónak.

Minden hétre jut legalább két-három olyan videó-riport, amelyben az látható, miként futamodnak meg a kormánypárti képviselők munkahelyükön, a parlamentben az újságírók valódi kérdései elől. Az a néhány, amelyik véletlenül válaszolni próbál, azonnal bizonyítékul szolgál a többiek gyávaságára: a kormány tettei magyarázhatatlanok, védhetetlenek.

A menekülés egyik legnagyobb mestere Kövér László házelnök. Tőle kérdezni nem lehet, ám ha mégis megpróbálja az oktalan zsurnaliszta, akkor:

a, kitiltják a parlamentből,

b, olyan ledorongolást kap, hogy azt nem teszi zsebre.

Márciusban az Indes stábja megúszta a b megoldás egy lájtosabb verziójával. Ahogy ezt is rengetegszer hallani – főleg csillámló riposztjairól ismert Kósa Lajostól –: kérjenek interjút, akkor majd lehet kérdezni bátran. Az Index vette is a fáradtságot, és a hivatalos csatornákon keresztül kezdeményezett beszélgetést Kövérrel. A házelnök végül több mint egy hónapnyi alapos és méltóságteljes gondolkodás után közölte: nem ad interjút.

Tehát: kérdezni nem lehet, de interjút sem ad. A gyávaság méltósága ez. Nagyon kell rá vigyázni. Hisz jellemzi az egész, Kövér László vezette parlamentet is. Nemzeti szimbólum: menekülést színlelve hátrafelé köpködni. Hungaricum a javából.

És a tüntetők még Áder Jánost nevezik bajuszos szarnak!

(Fotó: 444.hu)

Facebook Comments