Ez volt Orbán 4 legnagyobb hazugsága Brüsszelben

Ez volt Orbán 4 legnagyobb hazugsága Brüsszelben

Nagy volt a választék abból, amit Magyarország jelenlegi miniszterelnöke az Európai Parlament plenáris ülésén előadott.ovibr_1.jpg

1. Kezdve azzal például, hogy szerinte migrációs válság van Európában. Ami

szemlátomást nem igaz,

ezt bárki láthatja, aki arra jár. Valamint így látja ezt a helyiek többsége is, ez látszik a holland, az  vagy a francia választások eredményeiből.

Ezt csak a szélsőjobboldalon gondolják másként. De ők is csak puszta idegen- és fajgyűlöletből. Ahhoz meg igazán nem szükségesek bevándorlók: ha épp nincs migráció, találnak belső ellenséget.

2. Szerinte a CEU léte nincs veszélyben: az állítólagos áldozat él és gyilkost kiált. Pedig az áldozat ugyan még él, de már

ki van tűzve a kivégzés időpontja.

Talán az még Orbánnak is feltűnt, hogy 2 hete hatályban van Magyarországon egy törvény, ami lehetetlen és teljesíthetetlen feltételekhez köti az egyetem megmaradását, különben január elsejével elveszíti a programjainak 90 százalékát.

3. Orbán szerint a lex CEU a kontinens intézményeit védi a külső vetélytársaktól.

Ez olyan, mintha beismerné: el akarja űzni a CEU-t Magyarországról. Mert másképpen senkinek, semelyik európai egyetemnek semmilyen előnye nem származik abból, ha a CEU egy amerikai kampuszt kényszerül létrehozni.

4. Orbán szerint az ő véleménye az egész ország véleménye. 

Ez a legnagyobb hazugság. 

Nézzük a nemzeti konzultációnak nevezett kormánypropagandát.

  • 2010-ben 2,8 millió kérdőívből alig 200 ezret küldtek vissza.
  • 2011-ben a 8 millióból 900 ezret és egymilliót. (Abban az évben kettő is volt.)
  • 2012-ben a 8 millióból 700 ezret.
  • 2015-ben a 8 millióból egymilliót.
  • Idén a 8 millióból eddig alig 100 ezret.

Tehát még ha el is fogadjuk a kormány hivatalos – de nem ellenőrizhető, ezért hasraütve bemondott – számait, akkor is látszik, hogy Orbánnak a még a kérdésére is a választók legfeljebb egynyolcada (12,5 százaléka) hajlandó válaszolni. És korántsem biztos, hogy egyetértőleg a célzatos, sugalmazó kérdésbe foglalt állításokkal.

Továbbá: a tavaly 20 milliárd forintból, 7 hónapos kampány után a választók jóval levesebb mint fele ment el a kormánypropaganda által történelminek, sorsfordítónak nevezett népszavazásra, amely így természetesen érvénytelen lett.

Valamint: a 2014-es választáson a Fidesz-KDNP az összes szavazó alig negyedének, a megjelentek csak 43 százalékának szavazataival nyert. Csak a választási rendszer strukturális anomáliáinak tudható be, hogy a szavazók kisebbségének támogatásával nem csak kormány alakíthatott, de alkotmányozó többsége is lett az Országgyűlésben. Arra azonban egyértelműen nem kapott jogot, hogy

a választók egy kisebbségét többségnek, sőt, az egész országnak hazudja.

Az ő véleménye legfeljebb a Fidesz-szavazók véleménye, de semmiképpen nem az országé.

Facebook Comments