Ilyen szemtelen alázást még nem látott a világ: KL levele KO-t ad OV-nek

Ilyen szemtelen alázást még nem látott a világ: KL levele KO-t ad OV-nek

Levelet írt Orbán Viktornak a CEU volt rektorhelyettese, Kontler László történész, amelyet a Facebook-oldalán tett közzé. Ebben kínos részletek taglalásával szembesíti a zsebdiktátort saját magával.ceu.jpg

Azt olvasom, szerinted senki nem tudja, mi az a CEU. Ezen csodálkozom, tényleg. Jó eszű, tanult ember vagy, jó a memóriád is, igaz, mostanában a sok stressz biztos azt is megviseli. Ha nem megy, miért nem kérsz segítséget?

 

A politikai elemzők szerint Orbán Viktort az teszi „nagy” politikussá, hogy pár évente újra feltalálja magát és mindig az aktuális közhangulathoz képes igazítani a mondanivalóját. A mondanivaló ugyan nem koherens a pár évvel azelőttivel (gondoljunk csak arra, amikor kijelentette, hogy ha a kormány nem a népet szolgálja, a népnek kötelessége elzavarni a kormányt – ezt a beszédet most, Pénztáros Lőrinc hihetetlen meggazdagodása idején fura is lenne elmondani), de ez a Fidesz- és Orbán-rajongókat egyáltalán nem zavarja.

Azokat azonban, akik sokat olvasnak, racionálisan gondolkodnak és európaibb értékrendet vallanak a megvezetett honfitársainknál, nagyon.

Kontler László a CEU volt rektorhelyettese, történész is ebbe a csoportba tartozik, szerencsétlenségére még személyesen is ismeri Orbánt, így pontosan a gyenge pontokra ütött a CEU-ügyben.  

Nézzünk néhány kemény állítást:

  1. Orbánnak nagyon tetszett a CEU ötlete, amikor még Soros pénzelte a tanulmányait Oxfordban.
  2. Kovács Zoltánnak tíz év kellett a CEU-n, hogy összehozza a disszertációját. Most kormányszóvivőként állítja meg Brüsszelt és sorosozik orrba-szájba. A levél felemlegeti: akkor most az a diploma is csalás?
  3. Garancsi építette a CEU új szárnyát, Rogán kerületében, aki akkor még tapsolt az egésznek.

Nem csak a levél tartalma kemény, hanem a stílusa is: ilyen lekezelően aligha írtak Orbánnak az utóbbi pár évben. Vajon erre a levélre is személyesen válaszol, mint Kovács Tamásnak?  

Facebook Comments