A 8 legdurvább kormánypropaganda-cikk az orbáni lakájmédiától

A 8 legdurvább kormánypropaganda-cikk az orbáni lakájmédiától

A Momentum vezetője, mint Hitler; Soros György, mint anya- és tömeggyilkos… a kormányzati propaganda mélyrepülését hozták az utóbbi hetek. propaganda8_tenyek_tv2.jpg

Ahogy az ellenzék erősödik és egyre jobban hallatja a hangját, egyre több ember megy ki az utcára tiltakozni az Orbán-féle féldiktatúra és korrupció ellen, úgy válik a kormányzati média egyre elkeseredettebbé. Nem jönnek a sikerek, az olvasók elpártolnak. Egyre kevesebben veszik be azt a maszlagot, amit ezek a propagandisták gyártanak. A Schmidt Mária által felvásárolt Figyelő eladott példányszáma állítólag 11 ezer környékéről 1000-re esett vissza, vagyis a tizedére. Az Origo is még a Freemail miatt tartja magát, egyre kevesebben tájékozódnak róla.

Az „alternatív tények” (azaz: hazugságok), a gyűlöletkeltés egyre mélyebbre taszítja a propagandát, méghozzá oda, ahonnan nincs visszaút. Ezek a médiafelületek, kormányzati támogatás nélkül az újabb rendszerváltás után könnyen és gyorsan szűnhetnek meg, így nyilvánvalóan muszáj tolniuk a legnagyobb, némethszilárdi blődségeket. Ezekből a gyöngyszemeiből válogattunk egy csokorra valót a kedves olvasóknak:

  1. Ripost: Gulyás Márton melegoldalon keres párt szabadulása után

propaganda1_gyulas_marton.png

Kevés gusztustalanabb dolog van, mint valakinek a magánéletében vájkálni. Csak az, ha valakit feltesznek egy társkereső oldalra és az „véletlenül” észreveszik az újságírók, majd abból ragadós-verítékes cikket írnak. Mindez persze pont akkor történt, „véletlenül”, amikor Gulyás Mártonék  megdobálták a Sándor-palotát. Nem volt elég, hogy a Polt-féle ügyészség úgy kezelte őket, mint valami veszélyes bűnözőt, még rájuk is szállt a Ripost.

“Aztán az ítélethirdetés után mégis másképp alakultak a dolgok. Gulyás Márton, úgy tűnik, túlságosan magányosnak érezte magát. Tegnap este fél nyolc körül engedték szabadon és alig egy óra múltán máris bejelentkezett a világ egyik leghíresebb, különleges igényeket szolgáló társkereső oldalára a planetromeo.com-ra.”

  1. 888: „Csatlakozz a lázadókhoz!”

888_propaganda.jpg

Miután gyönyörű alákérdezős-benyalós interjút kértek Orbántól (“Ki a faszagyerek?” címmel, ííííí) és az kijelentette, hogy 2017 a lázadás éve lesz, gyorsan kirakták ezt a józan ésszel értelmezhetetlen szöveget az oldal tetejére. A Galaktikus Birodalom miért kérné a híveit, hogy a lázadókhoz csatlakozzanak? Nem ellentmondásos ez egy kicsit? (Költői kérdés volt. De.)

  1. GFG: „Orbán felmosta a padlót Brüsszellel”

propaganda2_gfg.png

Még egy gyöngyszem a mi pénzünkből fenntartott 888-ról, írta: G. Fodor Gábor. (Akinek Orbánról már eszébe jutott a férfiasság és az ágaskodás is, hiszen ő nem elemző, hanem politikai gondolkodó…)

Nagy kár, hogy a teljes nyugati sajtó egészen máshogy írta meg a történetet Orbán brüsszeli Canossa-járásáról. Németh Szilárd biztos azt mondaná, hogy az egész nyugati sajtót (Európától az Egyesült Államokig) megtévesztette Soros György. Egymaga. Legalább van egy biztos origója a magyar propagandistáknak: ha GFG ír valamit, nyugodtan elmondhatjuk, hogy annak az ellenkezője történt. Amikor Orbán megbukik a 2018-as választásokon, akkor másnap biztos megírja majd, hogy győzött.

  1. Lokál: „Soros Botkával, Simicska Vonával bábozik”

propaganda3_lokal.jpg

Egy címbe sűríteni mindent, ráadásul úgy, hogy a másik oldalon elolvashatjuk megint, hogy Orbán felmosta Brüsszellel a padlót: megfizethetetlen. A Habony Árpád által gründolt Lokál propagandistái nem bízták a véletlenre a dolgot, hiszen minden szavazat számít. Az igazság, az etika, a pártatlanság, az objektivitásra törekvés viszont nem.

  1. Origo: „Tovább hazudik az Index és a 444”

propaganda4_origo.jpg

Nem kell bonyolítani, hazugozzuk le azokat a portálokat, amelyek nem a kormányzati propagandát tolják közpénzből! Aztán hazudjuk gyorsan, hogy pár ezer ember jelent meg a kormányellenes tüntetéseken:

“De a tegnapi tüntetésen, ahol a képen elég jól látszik, hogy egyáltalán nem voltak sokan, egyáltalán nem töltötték meg a Hősök terét, mind a három, magát teljesen függetlennek és objektívnak tartó, természetesen szerintük abszolút középen álló hírportál következetesen tömegről írt.

Olyan képeket mutogattak, ahol lényegében sohasem látszik, valójában mennyien is vannak. Az Index és a 444 egyszerűen képtelen volt tudomásul venni, hogy tömeg az nem volt. Sőt a mostanság különösen túlteljesítő 24.hu egyenesen “iszonyú tömegről” írt.”

  1. Magyar Idők: „Melegek és punkok a Momentum tüntetésén”

propaganda5_magyaridok.jpg

Ránézésre még meg lehet állapítani valakiről, hogy punk, de hogy meleg? A Magyar Idők ilyen alapon írhatott volna migráncsokat, niggereket, vagy zsidókat is. Csak az lett volna igazán rasszista, homofób! Valószínűleg a Magyar Idők szerzőjének a melegek és a punkok a legkevésbé szimpatikusak, de el kell keserítsük: kedves Nagy Áron, sokan inkább barátkoznának punkokkal, melegekkel, mint a „kormányzati bértollnokkal”.

  1. Pesti Srácok: Fekete-Győr András tulajdonképpen maga Hitler

propaganda6_pestisracok.jpg

Igazán elgurult a gyógyszer a Pesti Srácoknál, amikor a Momentumon a politikai marketinget kérik számon. Hisz maga a Pesti Srácok semmilyen más célt nem szolgál, mint hogy politikai marketinget toljon a Fidesznek. Az hagyján, hogy a propagandistának, Máté T. Gyulának nem tetszett a Momentum profin megszervezett tömegtüntetése május elsején: pamfletjében többször is a nácikhoz hasonlította az ellenzéki pártot, vezetőjüket meg Hitlerhez.

„Az alvezérek ezután hangulatot teremtettek, bevett marketingfogás. Hitler nagy beszédei előtt is Göbbels melegítette be a barnaingeseket. Fekete-Győr András természetesen nem náci, azt most tréül fizetik Brüsszelben. De a marketing – az marketing. Fasiszta trükk is belefér, ha bejön, max utána „antifasisztáskodunk”.”

 

  1. TV2: Soros megölte volna az anyját

propaganda7_tv2.jpg

A végére hagytuk a legszebb, Németh Szilárd- és Göbbels-díjas „alkotást”. Annak idején Rákosiék se fogalmazhattak volna szebben, amikor a kulákok ellen uszítottak, de a szerző nyilván sokat merített a náci propagandából is. Abszurd az abszurdban, hogy mindez a „Tényekben” jelent meg, miközben, lássuk be, nem sok köze van a tényekhez. Amikor pár nappal a cikk előtt megjelent az Origón, hogy “Soros segített volna az édesanyjának meghalni”, azon morfondíorztunk, hogy biztos lesz ennek még folytatása. Lett. 

propaganda9_origo.jpg

8 + 1: CÖF: Soros olyan, mint a norvég náci tömeggyilkos

 

Nem tartozik szorosan a lakájmédiához, de a kormányzati propagandát toló CÖF megszólalását nem hagyhattuk ki a felsorolásból. Ifj. Lomniczi Zoltán, a közpénzekből feltuningolt álcivil kormányszervezet, a CÖF szóvivője szerint ugyanis Soros György tulajdonképpen pont olyan, mint a 77 embert agyonlövő norvég tömeggyilkos, Breivik. Hiszen a TV2 „tudósításából” (hehe) is tudjuk, hogy a saját anyjával is végzett volna, akkor miért ne mindjárt tömeggyilkosság?

„Némi malíciával azt mondhatnánk, hogy Anders Breiviket meg lehet hallgatni akár élet és testi épséggel kapcsolatos kérdésekben, vagy Staller Ilonát – aki Cicciolinaként elhíresült és olasz képviselő volt – akár a nemi erkölcs kérdésében. Soros Györgyöt is meg lehet kérdezni mondjuk financiális kérdésekről vagy a pénzügy morálról, de akár a CEU-ról.”

Facebook Comments