Orbán maga írta alá, hogy a kormányzati propaganda hazudik

Orbán maga írta alá, hogy a kormányzati propaganda hazudik

Levélben tett hitet amellett, hogy az Európai Unió és a nyílt vita híve. Közben Magyarországon turbóra kapcsolt az unió-ellenes propaganda és a gyűlöletkeltés. 

orban_viktor_europai_parlament_vita.jpg

Explicit köpönyegforgatást művelt a magyar miniszterelnök az utóbbi napokban:

amikor érzékelte, hogy az Európai Unió politikusai nem nézik jó szemmel, amit Magyarországon művel, kifelé hirtelen báránybőrbe bújt.

Jávor Benedek, a Párbeszéd Európai parlamenti képviselője szerezte meg azt a levelet, amit Orbán írt az Európai Zöld frakció vezetőjének, miután véres fejjel jött haza Brüsszelből, az Európai Parlament üléséről. Ebben a levélben Orbán hitet tesz az „európai párbeszéd és a nyílt vita” mellett.

Eközben Magyarországon:

brusszel2.jpg

Jávor Benedek a levél láttán azt a kérdést tette fel, félig magának, félig a Facebook-olvasóinak:  

 A gátlástalan, cinikus és gerinctelen hazudozásnak ez a minősített esete persze minket, magyarokat már se nem lep, se nem ráz meg, de joggal merül fel a kérdés, hogy vajon meddig lehet ezzel a gyomorforgatóan képmutató kettős beszéddel megetetni az európai döntéshozókat?

 orban_levele.jpg

 

A bejegyzéshez még ezt a kommentárt fűzte az EP-képviselő:

Hétvégén Budapesten voltam, és szinte még be sem tettem a lábam az országba, a rádióból már ömlött az “Állítsuk meg Brüsszelt” szennypropaganda. Mindeközben Orbán Viktor levélben arról biztosítja a múlt heti EP-beli Magyarország-vita résztvevőit – köztük Philippe Lamberts-et, a zöldek társ-frakcióvezetőjét – hogy, mindig készen állnak a nyílt eszmecserére és vitára “annak érdekében, hogy megkönnyítsük a tényszerű és méltányos dialógust a minket közösen érdeklő ügyekről.”

A gátlástalan, cinikus és gerinctelen hazudozásnak ez a minősített esete persze minket, magyarokat már se nem lep, se nem ráz meg, de joggal merül fel a kérdés, hogy vajon meddig lehet ezzel a gyomorforgatóan képmutató kettős beszéddel megetetni az európai döntéshozókat? Philippe Lamberts a zöldek részéről mindenesetre válaszolni fog a levélre, és bőven lesznek kérdései azzal kapcsolatban, hogy ezt így mégis hogy?

Facebook Comments