Botka felszólította Gyurcsányt, távozzon a politikából

Botka felszólította Gyurcsányt, távozzon a politikából

A DK elnöke megvehette volna az állítólagos banki papírokat, de nem tette, mert saját politikai túlélése ezúttal is fontosabb volt Orbán leváltásánál.gyfvvp.jpg

A szegedi szocialista polgármester, az MSZP – egyelőre – nemhivatalos miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta,

távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferencnek, ha nincsenek bizonyítékai arra, hogy az oroszoknak bizalmas információik vannak a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.

Ez a legkeményebb üzenet Botkától Gyurcsány felé. Eddig az MSZP csak a volt elnökének a a közös listára való felvételétől zárkózott el kategorikusan. Most már a közéletből való távozását követeli, kihasználva Gyurcsány szarvashibáját. (Vagy inkább gyávaságát.)

A volt miniszterelnök a múlt héten adott 72 órás ultimátumot Orbánnak, hogy tisztázza magát azokkal az amúgy nem konkretizált állításokkal szemben, miszerint Oroszországnak bizonyítékai vannak a hozzá – mármint Orbánhoz – köthető

illegális pénzmozgásokról.

  • De Orbán nem tisztázta magát.
  • Sőt, kiröhögte Gyurcsányt
  • Valamint nem jogi természetű – értsd: orvosi – segítséget javasolt.
  • A Fidesz meg egyenesen azt közölte: Gyurcsány meghülyült.

Az ultimátum lejártával Gyurcsány beváltotta a fenyegetését: most már elhiszi, amit a papírok állítanak. (Amiket továbbra se mutatott meg. Sőt, azt közölte, nincsenek is a birtokában.)

A magyarázkodásában addig eljutott, hogy az állítólagos papírokról önvédelemből beszélt, hogy ne tudják azzal vádolni, hallott róluk, látta őket, ismerte azokat, de mégsem szólt.

Egy interjúban annyit elárult, hogy először “Orbán első kormányzása után” (azaz kikövetkeztethetőleg Gyurcsány miniszterelnöksége idején, amikor még ő volt Putyin aktuális pincsije) hallott róluk, de akkor mégsem lépett. Állítása szerint azért, mert nem volt bizonyítéka. Pedig

egy magas rangú és nagyon hiteles ember szóban tájékoztatott.

Nehéz ilyenkor nem gondolni az akkoriban

bimbózó barátságára Vlagyimir Vlagyimiroviccsal.

Bizonyítéka most sincs, a saját bevallása egy szem se, de most mégis beszél róluk, hogy ne vádolják azzal, Orbán cinkostársa az elhallgatásban.

Szóval ott tartunk, hogy 

  • Gyurcsány több mint 10 év után megemlít valamit, ami esetleg fontos lehet.
  • Bár bizonyítéka továbbra sincs. és azért nincs, mert nem vette meg a papírokat.
  • Nem fizetett értük, mert attól tartott, hogy hamisak lehetnek, és őt akarják vele tőrbecsalni.
  • Bár nem bízott a hitelességükben, azért beszél róluk.
  • De csak azért, mert attól tart, hogy valaki más mégiscsak megveszi azokat, és akkor nem csak Orbánnak jaj,
  • hanem neki is, mert tudott róluk, látta őket, megvehette volna azokat, de nem tette.

Gyurcsány (ha hiszünk neki, amit ne tegyünk feltétlenül, és egyáltalán léteznek a papírok) tehát azt akarja,

vegye meg valaki más a papírokat, tegye valaki más kockára a bőrét, a jövőjét, a politikai hitelét, és nem utolsósorban a pénzét.

(Egyetlen jelölt van erre, és az nem a Soros.) Viszont akkor is elmondhatja, ő szólt előre.

Nulla kockázat, az elérhető legnagyobb haszon.

Persze csak számára, mert a bizonyíték nélküli gyanúsítás az összes legitim, megalapozott ellenzéki vád hitelét kikezdi. 

Facebook Comments