A gödi speciális otthon mögötti botrány mögött is Soros György áll – állítja a Magyar Idők mögött álló paranoiás idiotizmus

A gödi speciális otthon mögötti botrány mögött is Soros György áll – állítja a Magyar Idők mögött álló paranoiás idiotizmus

Nem vicc. A Magyar Idők megírta, hogy erről is Soros György tehet. A logika, a ráció és az értelem egymás vállára borulva zokognak hangosan. Jó, hogy nem azt írták meg, hogy Soros György személyesen kínozta a gödi fogyatékos otthonban lakókat, mert már csak az lett volna szürreálisabb.

screen-shot-2015-08-10-at-10-49-29-pm.png

Két nappal ezelőtt jelent meg a MDAC (Mental Disability Advocacy Centre) brutális körülményeket feltáró jelentése a gödi Topház otthonról, ahol több mint kétszáz testi- és értelmi, főként többféle és súlyos fogyatékossággal élő gyerekeket, felnőtteket ápolnak. (Az Index összefoglalója itt olvasható, aki lemaradt volna.) Akkora botrány lett belőle, hogy éppen kirúgják a vezetőt, Lantosné Berkes Juditot, ami effektíve a beismerése annak, hogy ami a jelentésben van, igaz.

A beismerés ellenére a Magyar Idők szerkesztőségében felbuzgott ismét a kormányféltés, és kis Google-keresés után rábukkantak, hogy a jelentést elkészítő Mental Disability Advocacy Centre-t a Soros-féle Open Society Foundations alapította 2002-ben és azóta is a szervezet egyik támogatója. (Nagyon nehéz volt, mert a szervezet honlapján, a Rólunk fül alatt büszkén hirdetik.)

A reakció borítékolható volt, a Magyar Idők elővette az ötvenes éveket és a Szaabd Népet, tett hozzá egy kis orwelli 1984-et, fűszerzete egy kis némethszilárdi bunkersággal és kész lett a cikk:

„Soros György áll azon szervezet mögött, amely azt állítja, a gödi TopHáz Speciális Otthonban a fogyatékos ellátottak rossz körülmények között élnek. A Mental Disability Advocacy Centre megállapításai tegnap tényként jelentek meg a The New York Timesban.”

Innentől persze tudjuk, mi következik:

  1. A MI is megírja, hogy elindult a vizsgálat az otthonban, de azt elhallgatják, hogy a vezetőt azonnal leváltották;
  2. vádolja a New York Times-t, mint nem megbízható lapot, amelyik hitelt ad egy nemzetközi szervezet megállapításainak és jelentésének;
  3. ezzel a jelentéssel (amivel napok óta tele van a sajtó) szembehelyez névtelen (!) facebook-os forrásokat (!), illetve egy névtelen édesanyát, akik persze mind azt állítják, hogy

„A gyermekek érdekeit maximálisan szem előtt tartó dolgozókkal találkozott, bántalmazásnak, elhanyagolásnak a nyomait nem fedezte fel. Az ön- és közveszélyes gyermekeknek vannak sebeik – ez kétségtelen. Szerinte minden rágalom, és ő minden fórumon hajlandó visszaállítani az otthon becsületét.”

  1. A MI eztán gyorsan leírja, hogy a kormány hány milliárddal kezeli a problémát, minden meg van oldva (Mészáros Lőrinc ingatlanmutyiját, hogy pl. a fóti gyerekotthont ő kapja meg, meg sem említi)
  2. Végül még egyet próbál rúgni a nemzetközi szervezetbe azzal, hogy az egyik tréningjük három napos volt. (Igen, vannak olyan tréningek, amik egy, kettő, vagy akár három naposak is. Ez valamiféle… érv?)

Gratulálunk a Magyar Időknek ezért a gyalázatos rákosista cikkért, amivel megpróbálták megvédeni azokat a gödi otthonban dolgozókat, akik fogyatékos embertársainkkal bántak kegyetlenül, illetve a minisztériumot, amely évekig nem tett semmit és tétlenül nézte a kegyetlenkedéseket.

Külön Varga Attila szerző nevét említsük meg, aki mindezt a förmedvényt összehozta: szégyellheti magát!

 

UPDATE: a Magyar Idők sztorija már csak azért is teljesen hiteltelen, mert a gödi otthon dolgozói már tavaly jelezték, hogy nagy gondok vannak. 

Facebook Comments