Semjén Zsolt úgy írt alá, hogy ott se volt

Semjén Zsolt úgy írt alá, hogy ott se volt

Lattmann Tamás nemzetközi jogász bukkant egy hatalmas mellélövésre a lex CEU esetében, ami miatt az egész törvény érvénytelen és az Alkotmánybíróságnak hivatalból el kell(ene) kaszálnia. semjen_iranban.jpg

Fidesz-országban minden megtörténhet, még az is, hogy Semjén Zsolt úgy ír alá Budapesten egy törvényjavaslatot, hogy közben Iránban tárgyal. A sztori kapásból felveti a közokirat-hamisítás bűncselekményének megalapozott gyanúját is, hiszen még a leghívőbb Orbán-rajongónak is nyilvánvaló, hogy Semjén nem írhatott alá Budapesten iráni látogatása közben.

Erre még a Széles Gábor-féle gravitációs kütyüvel sem lett volna képes.

A CEU ellehetetlenítését célzó, végül sürgősséggel elfogadott törvényjavaslatot Semjén Zsolt terjesztette elő, aki ezt az eljárást egy beadványával kezdeményezte, amelyen szerepel az aláírása, a helyszín (Budapest) és a dátum: 2017. április 3-a. Ezzel csak az a gond, hogy április 3-án a KDNP miniszterelnök-helyettese nem volt Budapesten, helyi beszámolók szerint Semjén akkor már Iránban tárgyalt, így nem írhatta alá Budapesten a dokumentumot. Márpedig azon az szerepel, hogy a szignóra a magyar és nem az iráni fővárosban került sor április 3-án.

Lattmann Tamás nyomán a Magyar Narancs írta meg először, hogy Semjén levele nem lehet hiteles, ezért a sürgősségi eljárás, így az elfogadott törvény is érvénytelen. Így az Alkotmánybíróságnak alkotmányellenesnek kell minősíteni. A nemzetközi jogász arra is rávilágít: ha valaki valahol közokirat-hamisítást követett el, az a büntető törvénykönyv szerint egyértelmű bűncselekmény, ha pedig mindezt hivatalos személyként teszi, akkor egy és öt év közötti szabadságvesztés is lehet a büntetés. 

A Miniszterelnökség természeten nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Semjén Zsolt mit csinált április 3-án, és hogy kerülhetett az aláírása a beadványra. Mi annyiban tudunk segíteni, hogy ajánljuk a Miniszterelnökség figyelmébe a Tehran Times hírét, miszerint Semjén Zsolt atomerőmű fejlesztéséről írt alá megállapodást Ali Akbar Salehi, az Iráni Atomenergia-ügyi Szervezet (AEOI) vezetőjével. (Abból is elég nagy botrány kerekedett.)

Facebook Comments