Az MSZP reakciója sajnos a gyengék reakciója, az utolsó eszköz az erőszak előtt

Az MSZP reakciója sajnos a gyengék reakciója, az utolsó eszköz az erőszak előtt

Évek óta így működik a Fidesznél a független média kezelése, ahogy most az MSZP az Echo Tv-vel bánt. A Mészáros Lőrinc által felvásárolt propagandatévé „oknyomozó magazinja” (muhaha) először szembesült azzal, milyen az igazi fideszes tempó. Viszont a tendencia elkeserítő. 

 

Tegnap kürtölte tele a fidesz-közeli Echo TV fájdalmát, hogy nem csinálhatott interjút Botka Lászlóval és az MSZP egyik kampányrendezvényéről sem tudósíthattak. Ugyanitt Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő egyszerűen lenácizta az egész Echo TV-t.

No jó, lehet, hogy nem nácik, de azért az oknyomozástól is eléggé messze állnak. 🙂

Amikor az Echo Tv világgá kürtölte fájdalmát, az MSZP rá is tett egy lapáttal: Nyakó István ma bejelentette, hogy a jövőben nem nyilatkoznak a “Fidesz pártsajtójának”, csak a “független magyar sajtónak”.

Az ellenzéki politikus az

  • Echo Tv-t,
  • az M1-et,
  • a Tv2-t,
  • az Origót,
  • a Pestisrácok.hu-t,
  • a 888.hu-t,
  • a Magyar Időket,
  • a Lokált,
  • a Ripostot
  • és a Magyar Hírlapot

nevezte a Fidesz-pártsajtó részeinek.

Hogy ezek a fideszes pártsajtó részei, azt eddig is tudtuk.

A szóvivő a párt döntését azzal magyarázta, hogy szerinte a “fideszesek által közpénzen rekvirált” médiumok állami támogatásokkal kistafírungozva egy nem létező “álomvalóságot” mutatnak be, miközben folyamatosan elferdítik az ellenzéki politikusok nyilatkozatait. A Fidesz-sajtó megtámadta az MSZP-t és Botka Lászlót – így értékelte a párt szóvivője a szegedi polgármesteri hivatalban történt incidenst, amely során rendőrökkel távolíttatták el az Echo Tv munkatársait.

Lássuk be, ezek a „sajtótermékek” valóban a fideszes propagandát sugározzák. Erősen kontraszelektált szerkesztőségeikben azok maradtak már csak meg, akiknek a gyomra és gumigerince bírja, hogy a párt kommunikációs osztálya írja meg nekik a híreket és a szövegpaneleket. Maga a Simicska-féle média egyik szerkesztője mesélt arról egy interjúban, hogy a G-napig ez volt a gyakorlat a Magyar Nemzettől a HírTv-ig. Most a Nyakó által felsorolt propagandamédiánál történik mindez.

Csak az idelátogató fideszes kommentelők kedvéért jegyezzük meg: egy normális demokráciában nem így működnek a dolgok. A sajtó általában a pártoktól független. Mivel Magyarországon nem az (óriásit estünk a sajtószabadság terén, pontosan emiatt), ezért Magyarország csak amolyan

fél-demokrácia.

A demokrácia az lenne, ha a sajtó függetlenül a kormánytól, a kormánypárttól és annak gazdasági háttér-szereplőitől tudná ellenőrizni a hatalmat. Azok kedvéért, akik most azt mondják, hogy mi is bármit leírhatunk, gondoljanak arra, hogy

  • hány olvasót ér el a B1 blog és hányat ért el a Népszabadság.
  • Vagy, hogy az Indexet úgy kellett egy Simicskához köthető alapítványnak megvennie, hogy ne a Fidesz szántsa be azt is.
  • Vagy: reklámadó és állami hirdetések, ami pénzügyi eszközökkel fojtja meg a független médiát. 

Tehát nincs min csodálkozni, nincs igazán min felháborodni sem: ezek a magukat „oknyomozó újságíróknak” nevező „médiamunkások” valóban a Fideszen keresztül közpénzből tartják fenn a gyűlöletkampányt, többek között az MSZP ellen is. Sőt, ahogy az egyik előző írásunkban kimutattuk: Magyarország ellen is. A magyar társadalommal szemben is a Fideszt és annak ostoba hatalmi érdekeit tartják szem előtt. 

Ami megbocsájthatatlan bűn.

Az MSZP ezzel a lépéssel csak ugyanazt az eszközt vetette be a propagandagépezet ellen, mint amit a Fidesz csinált idáig. Az Echo TV-s pasas most ajvékol (ez is a 888 és a Pesti Srácok kedvenc szavajárása, maikor a “liberális jogvédőket emlegetik, azt hiszik, viccesek, de tulajdonképpen inkább rasszisták), de legalább nem rángatták meg és vették el a telefonját, mint amit pl. a 444 újságírónőjével csinált Szabó László fideszes politikus a héten. Vagy amit az Echo TV elvbarátai, a szintén fideszes pénzből (vagyis, bocsánat, közpénzből) fenntartott PestiSrácok művel most az újságírónővel, beállítva őt egy 2 másodperces videórészlet alapján erőszakos támadónak. Röhej. Gyalázat.

Meg kell azonban állapítanunk, hogy az MSZP reakciója egyelőre vajmi keveset segít

  • a MSZP-n,
  • a nyilvánosságon
  • és a hazai közéleten.

Az MSZP-n azért nem segít, mert az Echo TV és a többi Mészáros Lőrinchez, meg Habony Árpádhoz köthető szennycsatorna ezek után is le fogja hozni ugyanazokat a gyűlöletkeltő riportokat és álhíreket, mint eddig.

A szar folyik tovább az Echo Tv-ből is.

Az Origónál majd megint kitalálják, hogy Soros meg akarta ölni az anyját. De kitalálhatják azt is, hogy Botka akarta megölni az apját. Vagy, hogy a 444 újságírónője támadt rá a fideszes pártkatonára. Vannak célpontok bőven, gonoszságért és gerinctelenségért nem kell a szomszédba menni az ott dolgozó “riportereknek”.

Aztán felhívják Botka sajtósát, aki közli, hogy az MSZP nem nyilatkozik. Az álhír megjelenik, eljut több millió magyarhoz, a végére az anyag szerkesztője odateszi: „megkeresésünkre az MSZP-nél nem akartak nyilatkozni az ügyben.”

Ennyi.

De a párt reakciója nem tesz jót ez az egész a közbeszéd, a nyilvánosság, a demokrácia állásának sem. Az MSZP-nek és Botkának is lehetett volna annyi kurázsia, hogy odaáll és kiosztja, leszereli az újságírót, érvekkel alátámasztja a mondanivalóját. Ha esetleg Botka megnyeri a jövő évi választásokat, ennek az ezerszerese fog rázúdulni, mint ami most történik. Egészen addig megy majd a fideszes propagandagépezet, amíg ki nem fogy az a rengeteg ellopott pénz. Az meg egy darabig kitart még, ahogy kinéz. 

Az igazán jó példa arra, hogy kell ezeket kezelni, ha emlékszünk még, az Juhász Péter esete volt. Vele csinálta az emlékezetes interjút a TV2 és a politikus bátor és demokratikus hozzáállással szembe mert nézni a propagandamédia – egyébként idióta – kérdéseivel:

 

 Az MSZP reakciója sajnos a gyengék reakciója, az utolsó eszköz az erőszak előtt. És ez még nagyobb tragédia a mai közállapotokban. 

Facebook Comments