Elzuschlagosodás jelei a Fideszen: mostanra az egész internet a NERjugendes sajtájon röhög

Elzuschlagosodás jelei a Fideszen: mostanra az egész internet a NERjugendes sajtájon röhög

Az enyhe kifejezés, hogy a visszájára sült el a sajtótájékoztató, amit a simicskázós plakátok miatt tartott a Fidelitas salgótarjáni szervezete.

 

Mostanra bárki találkozhatott az N1 (egyébként jobbikos) televízió „Kommentár nélkül” futó egyik kis tudósításával (nem bírták ki, hogy ne kommentálják végül), amelyen a Fidelitas aktivistái próbálnak sajtótájékoztató keretében legalább egy mondatot úgy elmondani, hogy egyezzen az alannyal az állítmány, vagy legyen a mondatanak valami értelme.

Általában sikertelenül.

 

Közel egy hónapos kampány során több mint két ezer kampányt fognak országszerte kihelyezni a Fidelitasosok, és amely során a plakátnak a támogatását a Fidesz anyapártunktól kaptuk és kértük tőlük.

Vagy a kedvencünk, amikor a riporter visszakérdez, honnan veszi, hogy Simicska megvette a Jobbikot:

…kimutatták több helyen is, hogy ő az aki támogatja, a Jobbik mögött úgy áll, mint…ööö… és a saját érdekeit érvényesíti, tehát nem értékeket közvetít a Jobbik párt már, hanem a Simicska érdekeit, mint a milliárdos érdekeit.

Miután mindenki kiszórakozta magát a szerencsétleneken (ami mellesleg NEM olyan, mint a bikicsunájos csávón, vagy Szalacsi bácsin röhögni, mindjárt eláruljuk, miért), azért vonjunk le pár következtetést a videóból:

1. A Jobbik mainstream párttá vált, Vona terve sikerült.  

Ha a jobbikos N1 TV pár évvel ezelőtt készíti ezt a videót a Fidelitasról, valószínűleg nem fut így végig mindenkin, hogy a baloldaltól a liberálisokon keresztül tényleg mindenki megosztja, még az „Orbán lapjáról kitiltottak társasága” is. (Pedig ott a “művelt közönség” max addig jut el, hogy Orbán kurvaanyját és lámpavasra vele.) Valószínűleg csak a jobbikosok között terjedt volna egy darabig, ha valaki a „másik térfélről” osztja meg, arról pedig nyilvánosan levették volna a keresztvizet, miért oszt meg náci propagandát?! 

Mostanra valószínűleg senki sem gondolja a Jobbikot nácinak és az általuk létrehozott propagandatévét náci propagandának. Ezen látszik igazán, hogyan válik a Jobbik egyre mérsékeltebbé és elfogadottabbá, annak ellenére, hogy a személyi felépítése, politikusai, vezetése nem változott lényegesen és vidéken ugyanúgy nyomják a szélsőjobbos borzalmat (lásd: Ásotthalom).

fidelitasos_fenegyerek.gif

2. Ez a videó nem a bikicsunáj szintje kellene legyen, mégis az.

 

A videón szereplők ugyanis tényleg az ifjúsági szervezet elitje. A 24.hu írta meg Léderer Andrásra, a Helsinki Bizottság koordinátorára hivatkozva, hogy Kertész Csilla, a videó nyökögős főszereplője már kétszer kapott meg egy olyan állami ösztöndíjat, ami havi félmillió forintos támogatással jár, kilenc hónapon keresztül. A másik „nem nyilatkozom”-szereplő (muhahaha, sajttájon ezt belemondani a kamerába) meg Budapesten él és “money never sleeps” a felirat a Facebook coverfotóján. 

Tegyük hozzá: valószínűleg alapos eligazítást is kaptak a központban, hogy mit kell mondani. És senki sem volt a Fidesz marketinggépezetében, aki reálisan felmérte volna, hogy egy kicsit józanabb újságíró két kérdéssel cafatokra szaggatja őket. 

3. Folyik az elzuschlagosodás és a Fidesz elgyurcsányosodása.

Ahogy a 24.hu is megemlíti: érdekes belegondolni, hogy a Fidelitasból korábban miniszterek és EP-képviselők kerültek ki. A kontraszelekció mostanra valószínűleg elérte azt a szintet, hogy a Fidelitas is az elzuschlagosodás útjára lépet. Ez a mostani megszólalás egyenértékű Zuschlag János elhíresült poénkodásával a holokauszton. Lehet látni, hogy ez az ifjúsági szervezet is az MSZP ifjúsági szervezetének sorsára jutott és ez az egyik jel arra, hogy a Fidesz hasonló helyzetben van mostanra, mint annak idején az MSZP volt Gyurcsány miniszterelnökségének idején. A videót elnézve most az a legkisebb gondjuk, hogy hogyan lesz ezekből a fiatalokból utánpótlás a Fidesz számára.

Facebook Comments