370 ezer magyar akar pár éven belül kivándorolni

370 ezer magyar akar pár éven belül kivándorolni

Nemhogy migránsok akarnák elárasztani az országot, de még maguk a magyarok is elhagyják a tejjel-mézzel folyó Kánaánt.emigration.jpg

Van egyfelől az a világ, ahol

  • jönnek a migráncsok, akik elveszik a munkánkat, megerőszakolnak minket, aztán felrobbantanak és kikiáltják a kalifátust.
  • Erre Soros szervezi őket, hogy elpusztítsák az európai keresztényeket.
  • Pusztán Orbán Viktor tudja megakadályozni az ördögi tervet.

Ebben a világban bő kétmillióan hisznek ma, Magyarországon. Egyre inkább idős, kistelepülésen élő, alacsony iskolázottságú emberek, akiknek szinte kizárólagos tájékozódási lehetőségük a kormánypropaganda; annyit tudnak a világról, amit az eléjük tár az állami tévében, a megyei lapokban, óriásplakáton.

A választásra jogosult, politikailag aktív népek többsége (bő hárommillióan) nem hisznek ebben a világban. Nem csoda, kinéznek az ablakon, találkoznak emberekkel vagy olvasnak (nem fake) híreket, és azt látják, hogy

a kormánypropaganda által mutatott világ nem létezik.

A való világban Magyarországra senki nem akar bevándorolni. Nemhogy migránsok akarnák elárasztani az országot, de még maguk a magyarok is elhagyják a tejjel-mézzel folyó Kánaánt.

A Magyar Nemzet szemlézte Gödri Irén, a KSH Népességtudományi Kutatóintézet migrációkutató szociológusának publikációját, amely szerint 

  • az egyetemet végzett magyarok 33,
  • a szakmunkások 34,
  • az idegen nyelvet beszélők 55 százaléka fontolgatja, hogy külföldre költözik. 

A reprezentatív kutatás legbeszédesebb adata szerint a 18-40 évesek 35 százaléka tervezi, hogy néhány éven belül elhagyja az országot:

370 ezren mondták, hogy emigrálni akarnak.

Ez annyi, amint Debrecen és Szeged teljes lakossága együtt. Majdnem annyi, mint amennyien már külföldre mentek dolgozni, lakni, élni az utóbbi szűk évtizedben.

A lap idézi, hogy KSH NKI már négy éve – óvatos becsléssel – 335 ezerre tette az elvándorolt magyarok számát. Az Eurostat tavaly – nem teljes becslésében – 410 ezerről írt, de Matolcsy – még gazdasági miniszterként – már négy éve félmillió kivándorlóról beszélt.

És pár éven belül még ugyanennyien hagyják el az országot. Mindannyian aktív korúak. Munkavállalók. Adófizetők. Keresletet jelentenek. Csak már nem Magyarországon.

Amihez hozzávehekük azt, hogy 2010 óta  78 ezer magyar gyerek született külföldön, azaz minden hatodik magyar már nem ebben az országban születik, és is ebben az országban fog felnőni. Ez az igazi

demográfiai katasztrófa.

Miközben a 18-24 évesek több mint fele tervezi, hogy külföldre költözik.

A Gödri-tanulmány szerint az emigránsok a reménytelenség elől menekülnek: 41 százalék vándorolna ki azok közül, akik úgy érzik, hogy az ország helyzete az elmúlt három évben rosszabb lett.

A kormánypropaganda azt fogja erre mondani, hogy

  • Soros,
  • a 370 ezer nem igaz,
  • valamint ezzel párhuzamosan azt is, hogy igaz ugyan, de nem sok, sőt, kevés.

Miközben ezzel már majdnem egymilliónál járunk majd alig két ciklusnyi Orbán-kormányzás után.

De legalább kalifátus nem lesz. Az is valami.

Facebook Comments