Diliházi jelenetek a kormányinfón Lázár Jánossal, minden héten

Diliházi jelenetek a kormányinfón Lázár Jánossal, minden héten

Eredetileg arról akartunk írni, hogy Hódmezővásárhelyen visszabontják a panelházak legfelső emeletét, mert „túl meleg van”. Aztán rájöttünk, hogy maga a kormányinfó ugyanennyi őrületet ígér, szinte minden témájával.

 

Az újságírók pedig ott ülnek és komolyan bólogatnak Lázár Jánosnak, aki átmenet egy olasz gengszter és egy jól fésült bájgúnár között, enyhe szocialista tanárbácsis beütéssel.

Mindenki tudja, hogy ő diktál, ő szabja meg, miről beszélhet, de azért az újságírók próbálkoznak nála még, hátha egyszer mond is valamit, aminek köze van a valósághoz. (Mármint, azok az újságírók, akik éppen nincsenek kitiltva a Parlamentből és az Országgyűlési Hivatalból. Sajtószabadság, elvtársak!)

Az urak nem szeretik, ha valaki szembesíti őket a tényekkel, a Kormányinfó nem is erre való.

Arra való, hogy Lázár ünnepelhesse saját zsenialitását, a kormány a helyén, remekül dolgozik és mindenki úgy tesz, mintha mindez az országért folyna.

A másik hasonlítunk: a heti kormányinfó olyasmi, mintha egy őrült zseni egy kamaradarabbal próbálná kiakasztani a kortárs színház kedvelőit. Lázár János úgy tesz, mint aki vicces, kedves és nyitott, az újságírók pedig úgy tesznek, mint akik élvezik Lázár János kedves, nyitott vicceskedését. Közben a valóság tombol a Parlament falain kívül.

Nehéz lenne kiválasztani, melyik ötlet volt az őrültebb ezen a héten és melyiknek volt a legtöbb köze a valósághoz.

Nézzük csak sorjában a témákat:

  1. Soros György.

Hálás téma, mert a héten az agg milliárdos megszólalt végre!

Végre!

Lázár János nem kurvaanyázik, meg csapkodja az asztalt. Az Németh Szilárd dolga. Lázár János kulturáltan utasítja vissza a vádakat és nevetés nélkül kibírja, hogy a kormánnyal kritikus civilekre lövi vissza a maffia-vádat.

Képzelje el, ahogy a Helsinki Bizottság maffiaszerűen működik. Vagy a Transparency International, amelyiknek pont az a dolga, hogy az átláthatóságot vizsgálja. Vagy a TASZ, amelyik jogsegélyt próbál adni az elnyomottaknak. 

Ez tényleg, mind-mind maffiaszerű működést feltételez, pláne, hogy az összes költségvetési adatuk fent van a honlapjukon, lehet böngészni. 

Nem úgy, mint a magyar kormányét, meg Pénztáros Lőrincét. 

 

  1. Szociális demagógia.

Családtámogatás, meg teljes foglalkoztatottság. Mintha csak a Nemzetiszocialista Párt programfüzetét olvasnánk, csak ott valóban törődtek azzal, hogy legyen munka és a nők szüljenek több árja gyereket.

A támogatási rendszert ugyanis a középosztálybeli, sőt, felső-középosztálybeli tehetősebb szülőkre szabták, mindenki tudja, Lázár is tudja, az újságírók is tudják, sőt, a szavazók is. Ne a cigányok szüljenek, meg a bevándorlók, hanem az árja magyarok. Szőke, Fidesz-szavazókat a jövőbe!

A teljes foglalkoztatottság meg az a tipikus kampányüzenet, ami nagyon jól hangzik. Viszont, ha komolyan megvizsgáljuk, kiderül, hogy sosem létezett és sose fog. Mindig lesz valaki, aki állástalan, állást keres, kirúgták. Vagy csak gondoljunk ennek a kettőnek a metszetére:

a szülési szabadságon lévő nőkre, akiket aztán nem vesznek vissza, vagy eleve: fel se vesznek sok munkahelyre. Mert szülni fognak.

Nesze neked, családtámogatás, nesze neked, teljes foglalkoztatottság!

De, közben Lázár mosolyog és belemondja a kamerába, hogy ők aztán családtámogatnak, meg teljes lesz a foglalkoztatottság. Holott, a valóban fontos dolgokon (lásd: munka törvénykönyve, családi pótlék) nem változtatnak, vagy éppen rontanak. (Taigetosz-törvény, ha mond valamit.)

Amikor a héten a Magyar Nemzet újságírója feltette a kérdést a családbarát intézkedésekkel kapcsolatban, Lázár 10 percig válaszolt és nem mondott semmit. A kérdés egyértelműen a melegekkel és az igazi családtámogatási rendszer beindításával foglalkozott, Lázár válaszát pár mondatban össze lehetne foglalni:

  1. A mocskos libsik szét akarják verni a családokat. 
  2. De a kormány a helyén van és mindent megtesz, hogy ne verhessék szét és a házasság is milyen fontos.

Az enyhe libsizés-buzizás után Lázár gyorsan visszavonult és a sajttájt lefújták. Ez nyilván megfelelő válasz egy 100 IQ-s Fidesz-fanatikusnak, de az ország 75%-a nem ilyen, hál’ isten. 

 

  1. Nemzeti konzultáció.

Erről már minden kormányfüggetlen lap megírta, hogy a kérdések gyakorlatilag nem is kérdések és megint kidobtak a mi pénzünkből, a mi adónkból milliárdokat erre a hülyeségre. És visszaküldtek 1 millió párszázezren.

(A Fidesz szavazóbázisa, amelyik csak a propagandát nézi és nem beszél semmilyen idegen nyelven, nincs felsőfokú végzettsége és nagyon vidéken lakik. Pont ők azok, akiknek évről-évre rosszabb lesz, de évről-évre konzultálnak velük egyet.)

Valódi információ: ennyien maradtak a Fidesz még aktivizálható szavazói és a dolog már annyira bukó, hogy nem nagyon volt értelme. De egy pár erdőt kiirtottak érte és a grafikusnak, nyomdászoknak jól jött egy kis megbízás. 

  1. A kormány nem költözik a Várba.

A vereség beismerése úgy, mintha nem lenne az. Csak volt egy félszemű a vakok között, aki elkezdte összeadni a költségeket és a végén a számot egy kockás papíron, remegő kézzel át merte nyújtani a nagyságos uraknak. Azok meg elsápadtak, pofont adtak neki és visszazavarták az íróasztala mögé. Vajúdtak a hegyek és egeret szültek: majd L. Simonra ráhúzzák a vizes lepedőt, mert számolatlanul mentek a milliók a felújításra.

  1. Korrupció

Az OLAF-os bejelentéseket Lázár úgy minősíti, hogy „nyilas és kommunista házmesterek országa vagyunk”, amiért ennyien árulkodnak szegény kormányra. Mintha pár hónapja Tarlóssal együtt pont az OLAF-jelentést lobogtattak volna a 4-es metró kapcsán. Akörül is milyen csend lett hirtelen.

Amíg Demszkyt lehet basztatni, addig az OLAF jó. Amint a kormány és a Fidesz működését kezdik el vizsgálni, mindjárt házmesterezünk. Pedig mindenki tudja, Lázár is tudja, hogy mennyit lopnak. Jár neki az a maradék újság is, ami még megírja.

  1. Panelházak visszabontása

Csak pár kérdésünk van.

  • Ha a tizedik emeletet visszabontják, a kilencediken lakóknak nem lesz továbbra is melege?
  • Tisztában van-e a kormányzat azzal az egyszerű fizikai ténnyel, hogy a meleg levegő felfelé száll? Vagy már ezt is tagadják és ez is Soros műve?
  • Hova költöztetik azokat, akik a tizediken laknak?
  • Gondoltak-e már arra, hogy a panelházak felújítása, a panelprogram miért volt értelmesebb ennél?
  • Miért csak a 10. emeletet bontják vissza, annak mi értelme van…?
Facebook Comments