Az út szélén hagyottak visszavágtak: Lázár Jánost ennyire még nem cseszték le talán még soha

Az út szélén hagyottak visszavágtak: Lázár Jánost ennyire még nem cseszték le talán még soha

A miniszter nehezen tudta kezelni a valóságot, amit maga teremtett.

lazar_janos_1.jpg

Egyre szaporodnak az intő jelek, hogy

nem minden úgy van, ahogy a Fidesz alternatív valóságában létezik.

A sikerpropaganda nem mindig ér célt. Vannak emberek, akik tényleg 50 ezer forintból élnek a nyomorban és akik emiatt nem Sorosra, vagy Brüsszelre haragszanak (vagy a cigányokra, zsidókra, menekültekre, civilekre, stb., stb., stb.)

Amikor Lázár János hosszú idő után kiszállt az évente lecserélt kormányzati Audijából és szembe kell néznie a valósággal, amit az elmúlt hét évben a Fidesz megteremtett. Ugyanis időközi polgármester-választást tartottak a hétvégén Csanádpalotán, a kancelláriaminiszter pedig szombaton a fideszes jelölt mellett próbált kampányolni, több-kevesebb sikerrel. Míg a kormányinfón remekül ment az újságírókkal a húzd meg-ereszd meg-politika (néha kedves vagyok, néha odacsördítek, hogy rendet tudjak tartani), addig a helyi lakosok között ez a jól bevált recept nem működött. Egyszerűen nem értették a finom célzásokat, a nyájas mosoly mögött megbújó fenyegetést, a szemöldök húzogatását. 

Vannak emberek, akiknek már tényleg nincs semmije. Akiknek nincs vesztenivalójuk, akiket a Fidesz – ellentétben Orbán Viktor ígéretével – az út szélén hagyott.

Ezek az emberek, érthető módon, dühösek. Senki sem képviseli őket, politikust pedig csak akkor látnak, amikor négy évente megígérnek nekik mindent egy x-ért cserébe. 

 

Amiből általában nem lesz semmi.

Lázár balszerencséjére egy ilyen helyi lakosba futott bele. Egy néni ugyanis úgy kiosztotta a kancelláriaminisztert, hogy az láthatóan alig tudott köpni-nyelni.

Az esetről a tavaly alapított Csípős nevű lap számolt be az alábbi videóval: 

 

A nő – bár rosszul idézve Lázár  szavait – megpróbálta felelősségre vonni Lázárt a nyomor és a szegénység, illetve a miniszter szegényeket becsmérlő szavai miatt. Arra hívta fel a fideszes politikus figyelmét, hogy 50 ezer forintból él havonta és nehezményezte, hogy Lázár korábban lenézően beszélt a szegényekkel.

 “Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem.”

Lázár János, 2011.08.03- Hódmezővásárhely közgyűlése

A nő olyan vehemensen esett neki a miniszternek, hogy az egy pillanatra kibillent a megszokott kedves, de azért kemény fiús szerepéből, hazugnak nevezte a nőt és egyből más szavak jöttek a szájára: 

„Ebben a közösségben fordult az elő 2014-ben, hogy itt a szegedi büntetőbíróság szerint egy csanádpalotai illetékességű és makói illetékességű ember az én összes választási plakátomat letépte, és összefirkálta, ezért a bíróság őt elítélte. Én ennek ellenére nem sértődtem meg és nem haragudtam meg, mert a politikában a véleménynyilvánítás szabad/…/ 

Egyébként a bíróságon először összeszarta magát, mert azt vallotta, hogy pillanatnyi elmezavarnak a hatására verte szét. Hadd fejezzem be a mondandómat… Hadd fejezzem be. Először azt vallotta a bíróságon az illető, hogy pillanatnyi elmezavar miatt következett ez be, aztán megjött a bátorság, mert azt mondta, hogy politikai véleménynyilvánítás miatt” – mondta a kancelláriaminiszter.

Egyébként a hétvégi választáson a fideszes támogatású, de független jelöltként induló Nyergesné Kovács Erzsébet választották Csanádpalota polgármesterévé.

A 2445 választásra jogosult csanádpalotai közül 1414 vett részt a választáson, 1406 adott le érvényes szavazatot. Nyergesné Kovács Erzsébet 609-en támogatták, a második legtöbb szavazatot, 532 voksot a szintén függetlenként induló, önkormányzati képviselőként is dolgozó Debreczeni István kapta.

A 2800 lakosú határ menti településen Kovács Sándor polgármester halála miatt kellett időközi polgármester-választást tartani.

Facebook Comments