Orbán dühönghet: mindenki észrevette a hatalmas bakit a köztévén

Orbán dühönghet: mindenki észrevette a hatalmas bakit a köztévén

Kevesen tudják, hogy a köztévé nem Magyarország lakosságának készít tévéműsorokat, hanem Orbán Viktornak. Emiatt is lehet fájdalmas a legutóbbi köztévés szereplése, amiben nyilvánvalóan beszélt hülyeségeket a szívnek kedves magyar fociról – az Andorra elleni vereség után.  orban_szotyizik.jpg

Nyílt titok a köztévében, hogy melyik híradót szokta megnézni a miniszterelnök, ezt ilyenkor dedikáltan neki készítik (nyilván, a többit is). Ezért bizonyára különösen dühítő lehet, hogy Orbán a nyilvánosság előtt csinált hülyét magából, amikor a magyar focit dicsérte az M4-en. (Nem mindig sikerül a propagandamédiának (pedig annyi milliárdból igazán lehetne már valami színvonalasat csinálni) és a Fidesz sajtóosztályának összehoznia ezt a dolgot.)

Az interjú múlt hétfőn készült, de azután került adásba vasárnap, hogy Magyarország kikapott Andorrától – ebből pedig óriási felháborodás lett. Nyilván, Orbán akkor még nem gondolta, hogy ekkora balhét vált ki a magyar válogatott szereplése, igazából senki sem számított arra, hogy a világ egyik leggyengébb csapata is elkalapál bennünket. A miniszterelnök ilyeneket mondott:

„A magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák. (…)

A legnagyobb érték a magyar labdarúgásban ma az akadémiai rendszer. Ezt kell megőrizni és ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk. (…)

Szóval azt gondolom, hogy ha az akadémiai rendszert stabilizáljuk, abból lesz világszínvonalú magyar futball.”

Orbán arról sem beszélt egy szót sem, hogy a magyar futballt a valódi teljesítmény és a piac helyett közpénzekből tartják el. Iszonyatos milliárdok mennek el a focikluboknak, közben egész kisvárosnyi ember hal meg olyan betegségekben, amiken lehetett volna segíteni.

Az Andorra elleni vereség a médiában újra előkerült, ki mennyit keres és mennyit kapnak a klubok. Az RTL Klub Fókusz című műsora megkereste a klubokat, azok azonban nem nyilatkoztak az összegekről. 

A toplista: 

 toplista_magyar_focistak_fizetese.jpg

 

“Természetesen a magyar fizetések nyomába sem érhetnek mondjuk az angol első osztályban, a Premier League-ben futballozók fizetéseinek, ahol az átlagfizetés 2,4 millió font, ami nagyjából 870 millió forintnak felel meg. Azt, hogy a teljesítmény arányos-e a fizetéssel, mindenki eldöntheti maga, de annyit talán érdemes hozzátenni, hogy az angol átlagfizetés 26 500 font, aminek mintegy kilencvenszerese a szigetországban futballozó elsőosztályú focisták átlagbére. A magyar átlagfizetés havi bruttó 285 200 forint, ami évi 3,4 millió forint. A magyar NB1 idei szezonjának átlagnézőszáma 2 561 fő eddig, a csúcsot a Fradi-Újpest jelentette 11 760 nézővel.” – írta a témában az mfor.hu

Az andorrai bukta egyik főszereplője Dzsudzsák Balázs a valaha legjobban kereső magyar focista éves gázsiját 2016-ban egymilliárd forintra becsülték, de Szalai Ádám is több mint 500 millió, Huszti Szabolcs pedig 378 millió forintot keres évente.

A kutya sem jár meccsre, mégis nyereségesek a klubok

 

Az is kiderült az utóbbi napokban, hogy a magyarokat nem igazán érdekli a magyar foci – üresen konganak a méregdrágán felépített stadionok. Ennek ellenére a magyar futballklubok nyereségesek. Közpénzből.

Itt olvashatja el a 2015-ös, hivatalos beszámolókat a Portfólión. 

Itt olvashatja el az idén beadott mérlegek összesítését a 444-en. 

Hogy a klubok nyereségesek, onnan is tudjuk, hogy a Demokratikus Koalíció is perre ment, hogy nyilvánosak legyenek a magyar futballklubok költései és a kapott támogatások pontos összege.

Az üres lelátók árnyékában, jegybevétel és nemzetközi kupaszereplés nélkül működő klubok érdekes módon nem, hogy nem veszteségesek, még nyereséget is termeltek.

Ez a nyereség semmi másból nem származik, csak állami pénzből és TAO-támogatásokból. (Fordítunk: az ön adójából. Az ön pénzéből.)

A DK immáron hónapok óta azért pereskedik, hogy kiderüljön, mire mentek el az állami pénzek. Ha a klubok valóban utánpótlás-képzésre használnák a TAO-pénzeket, nyilván nem kellene minden egyes csapattal pereskedni az adatok kiadásáért. Csak az titkolózik, akinek titkolni valója van. Ez kiemelten igaz Orbán Viktor kis felcsúti hobbicsapatára, amely a jogerős ítélet ellenére sem adta ki a szerződéseket és inkább újabb jogi csűrés-csavarásba kezdett a Kúrián.

A Demokratikus Koalíció több, mint 30 sportszervezet ellen folytat pert azért, hogy kiadják: mire költötték a TAO-pénzeket. A DK első fokon már pert nyert a Felcsút, a Fradi, a Vasas, a Videoton, az MTK és a ZTE ellen is.

A DK közölte: minden birtokába jutó adatot és szerződést nyilvánosságra fog hozni, hogy bebizonyítsák, a Fidesz és az oligarchái a közpénzek eltüntetésére használják a magyar futballt.

Facebook Comments