Tudja még valaki követni Orbán Viktor véleményét Horthyról?

Tudja még valaki követni Orbán Viktor véleményét Horthyról?

Másfél éve még elnyomókkal együttműködő kollaboráns. Most már kivételes államférfiú. Hát döntse már el végre!kkk.jpg

A magyar miniszterelnök szerdán nemcsak egy kastély adott át, hanem megosztotta különös gondolatait a kulturális mezőgazdaságról, úgymint altalaj, gyökérrendszer, a babonákhoz való visszatérés.

De ami ennél is különösebb, átértékelte a történelmet, illetve a saját történelemről alkotott nézeteit is. Az MTI tudósításában ez áll:

Orbán Viktor a 20 század második és a harmadik évtizedét a magyarság történetének súlyos próbakövének nevezte és úgy vélte: néhány kivételes államférfiúnak, Horthy Miklós kormányzónak, Bethlen István miniszterelnöknek, és Klebelsberg Kuno miniszternek köszönhető, hogy az elvesztett világháború, a vörös terror 133 napja és a trianoni diktátum roppant súlya alatt “mégsem temetett minket maga alá a történelem”.

Horthy tehát kivételes államférfiú.

Elbukott háború, német megszállás, zsidótörvények, holokauszt, nyilasoknak átadott hatalom – oda se neki.

De ez ráadásul picit ellentétben látszik állni saját korábbi álláspontjával, amit alig másfél éve, az Országgyűlés előtt fejtett ki:

nem támogatok olyan szoborállítást, ezért nem fogok támogatni személy szerint egyébként Horthy Miklósnak történő szoborállítást sem, aki egyébként a magyar alkotmány szerint egy olyan időszakban volt politikai vezető, amit a magyar alkotmány világosan úgy határoz meg, hogy Magyarország elvesztette a nemzeti szuverenitását. 1944. március 19-én elvesztettük a szuverenitásunkat, 1990. május 2-án pedig visszanyertük. A két időszak között megszállt ország voltunk; persze a megszállt hatalmakkal való kollaborálásnak különböző okai, minősége, mélysége és egyebek lehetnek, ezekbe nem kívánok belemenni, csak azt a tényt rögzítem, hogy olyan politikusnak nem támogathatja a kormány a szoborállítását, aki

elnyomókkal működött együtt, és kollaborált Magyarország elnyomóival,

akármilyen egyéb érdemei is vannak.

Hát mi történik itt? Miért ez a pálfordulás? 

  • Rá kell mozdulni a Jobbik-szavazókra?
  • Vagy mostantól érdem lesz kollaborálni az elnyomókkal?

Szavazz!

Facebook Comments