Fideszes feleség ajtót nyit: “Apukám, hány milliót loptál ma haza?”

Fideszes feleség ajtót nyit: “Apukám, hány milliót loptál ma haza?”

A Magyar Nemzet rászállt a fideszes lopógépre és minden nap több sztorit hoznak le arról, hogyan visznek haza fideszes politikusok és rokonok, barátok, üzletfelek a közös pénzből. banki_erik.jpg

Míg az óriásplakátokon és a kormányzati propagandamédiában mindennapos az uszítás a „gonosz Brüsszel” ellen, addig a fideszes politikusok és ismerőseik boldogan csüngenek az európai uniós pénzeken. A Fidesz egyrészről látványosan uszít az EU ellen, közben gátlástalanul lopja az uniós forrásokat – írta az MNO.

 

Simon: 32 millió

A Magyar Nemzet értsülései szerint L. Simon László bukott kulturális államtitkárnak van egy „Simon és Simon Mezőgazdasági Kft.” nevű cége, amelyik 32 millió forinthoz jut az unió vidékfejlesztési programjából. (A pénzt még nem kapták meg, ugyanis az összeg egyelőre nem szerepel a kifizetéseket nyilvántartó államkincstári honlapon.)

Simon felesége: 35 millió forint + 23,7 millió forint

A kegyvesztetté vált politikus felesége is pályázott és nyert. Az Agárdi Aratrum Kft. több mint 35 millió forint kifizetésére vár (egyébként mindkét cég már korábbi uniós pályázatokon is sikeresen szerepelt).

Az MNO azt írta: a 70 millió forintos összeget a két társaság az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című pályázaton nyerte el, amelynek fő célja a vidéki területek fenntartható fejlődésének támogatása, a környezet állapotának megőrzése és javítása. Nem mellékes, hogy bár a támogatás területalapú, mégis pályázni kell rá, így bírálóbizottság dönt a pénz sorsáról.

A Blikk egyébként korábban azt írta: fitneszedzőként dolgozó feleség cégének összesen 23,7 millió forint területalapú támogatás is jutott az Uniótól.

Horváth István felesége: 47 millió forint + 27 millió forint + 21 millió forint

Ugyanebből az uniós támogatásból kap majd a trafikbotrányban ismertté vált fideszes politikus, Horváth István felesége is. Pontosabban a cége, a Bikácsi Agrár Kft., amely 47 millió forintot nyert. Az államkincstári adatok szerint egyelőre ezt az összeget sem fizették ki. Horváth István felesége egyébként angoltanárnő és egyedüli tulajdonosa a cégnek.

Korábban ugyanez a cég trágyatároló építésére is 27 millió forint pályázati pénzt nyert „a gonosz, elnyomó” Brüsszeltől. Tehát a két pályázat összértéke meghaladja a 70 millió forintot.

Korábban Horváth István feleségének cége is kapott területalapú támogatást kapott, 21 millió forint értékben.

Bánki Erik felesége: 18,5 millió forint

A terület alapú támogatásokban Bánki Erik fideszes politikus felesége is nagyot kaszált: 18,5 millió forintot kapott.

Korábban Bánki Erikről kiderült, hogy brüsszeli pénzből építi a lovardáját is, amelyben szintén benne van a feleség keze is. A lovarda több uniós pályázaton nyert milliókat: 2014-ben 15 milliót klubház építésére, aztán 32,4 milliót lovarda építésére, aztán 39 millióért ifjúsági szállás építésére – írta az Átlátszó.  

Matolcsy György fia: 2,5 millió forint

Mindezekhez képest aprópénznek tűnik, de a Matolcsy Ádám érdekeltségébe került Balaton Bútorgyárat is kitömték rendesen. A jegybankelnök fiának közvetett tulajdonában álló vállalkozás közel 2,5 millió forint brüsszeli pénzre pályázott idén, és nyert.

A veszprémi Balaton Bútor Kft. a cégnél dolgozó gyakornokok támogatására kapja az összeget az Európai Unió gazdaságfejlesztési forrásaiból. A pénz pikantériája az, hogy a pályázat elbírálása nem sokkal azelőtt zajlott, hogy a kormányzat elindította az „Állítsuk meg Brüsszelt!” című kampányt. De az is figyelemre méltó, hogy az ifjú vállalkozó édesapjával, vagyis Matolcsy Györggyel „Nem Magyarország veszélyezteti az EU-t, hanem Brüsszel” címmel közölt cikket tavaly év végén a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap, amelyben a jegybankelnök éles kritikával illette Brüsszelt. Azonban az uniónak címzett bírálatok ide vagy oda, a pénz azért bizonyosan jól jön a Matolcsy-érdekeltségnek.

Facebook Comments