Ez a néhány Lego figura fogta magát és felfedezőútra indult a nagyvilágban

Ez a néhány Lego figura fogta magát és felfedezőútra indult a nagyvilágban

Lampitól megszokott módon a képeket a fotós megjegyzései, “hogyan készült?” képei és werk videói egészítik ki, amiből megismerhetjük az izgalmas fotók készítésének folyamatát is. A koncepció most is az volt, hogy a sár, por, és a vízcsobbanás nem Photoshoppal készült.

Akcióban az 501-es légió. Meg a taposó aknák…

“Kifejezetten szeretem, mikor díszletet építek, vagy a szabadban keresek megfelelő helyet. Itthon szinte semmilyen szinten nem ismert a “Toyphotography”, mint műfaj, de külföldön annál inkább. Ott látni sok Photoshop-os megoldást is és… A gyengébb manipulációk borzasztóan elrontanak egy-egy (akár) jó képet. A valóságos képeknél viszont rengeteg munka van a kísérletezéssel. Kiszámíthatatlan, hogy a füst/víz/sár hogyan fog viselkedni. A dakar-os és taposó aknás képeknél 30-40 próbálkozásból egy lett olyan, ahol a beszórás jól sikerült. Ezek megismételhetetlenek.” 

A 66-os parancs után

(A fénykard utómunka)

li2.jpg

“Ez a kép a Sith-ek bosszúja bemutatásának évfordulójára készült. Ami rajongó nyelven Revenge of the 5th, ugyanis ezt május 5-én ünnepelik. Ez olyan, mint május negyedikén a May the 4th be with you! 😀
Ennél a képnél a díszlettel küszködtem, mivel nagyon különböző elemekből kellett egységes környezetet kialakítani. Persze a füst is csak sokadjára sikerült jól.” 

Úgy tűnik, sokkal régebb óta van fotó a Legókról, mint hittem

Íme, egy werk kép a II. Világháborúból.

li1.jpg“A kávé iránti rajongásom nem először ihletett Legos képet. Ezúttal kicsit humorosabb jelenettel igyekeztem ezt keverni. A cukrokat utólag is odarakhattam volna, de ragaszkodom a “helyben” megoldásokhoz, ezért inkább fellógattam őket a nagy tesó, Duplo segítségével, majd kiretusáltam a madzagot. Na jó, és hol a harmadik cukor, meg a kávé? Az montír? Nem. Mivel azt dobtam, és itt egy lehetőségem volt, nem a werk képnél akartam ellőni. A kávét pedig csak az éles kép előtt töltöttem a csészébe.” 

Egy hajszálon múlt a borulás!

(A kerék bemozdulása utómunka)

“Azzal is meg kell barátkozni, hogy a szabadban fotózásnál, járókelők közelében, mindig vannak akik nemcsak menet közben nézelődnek, hanem megállnak, bámészkodnak, sokszor oda is jönnek megkérdezni, hogy mégis mit fetrengek a földön a Legoim között. Vagy kisebb gyerekek jönnek oda és bontják meg a díszletet, mert ők most játszatni szeretnének azzal a szuper repülővel vagy autóval.”

A srácok a lopják a fotózás kellékeit…

Bélyegző

“Nem szeretek “steril” műtermi képeket csinálni, mert a valóság sem steril és akkor tényleg nem lehetne elvonatkoztatni a figurák játék mivoltától. Mindig kihívás, hogy milyen jelenetet találjak ki, ahol indokolt is mindez. Persze, adott esetben – mint amilyen a mandarinos, bélyeges – azért én is teszek kivételt.”  

Soha…Soha ne szervezz titkos randit egy szántóföld közelébe!

A pillanat, mikor a sör életet ment!

Egy “szerencsés” zuhanás után…

Egyedül van a sivatagos pusztában, a perzselő hőségben. Nincs kiút.

Lampi elmondta, hogy fotózás közben kizárja a külvilágot – még akkor is, ha az utcán, a járdán hasalva dolgozik. Ezt láthatjuk is az alábbi werk videókban:

Forrás: Aquila Photo Blog

 

Facebook Comments