7 jel, hogy Orbánék teljesen elborultak és elveszítették a kontrollt

7 jel, hogy Orbánék teljesen elborultak és elveszítették a kontrollt

Az utóbbi évek ahelyett, hogy a konszolidációról szóltak volna, a Fidesz és Orbán Viktor szélsőjobbra tolódását hozták. Az Orbán-kormány teljesen elszakadt a valóságtól és nyáladzva-hörögve keres magának újabb és újabb ellenségeket. Eközben mindent visznek, ami nincs lecsavarozva. 

1_focuspoint_926x504.jpg

Aggasztó mértéket öltött a gyűlöletre épülő propaganda és politika. Senkit nem érdekel már az ország sorsa: nyíltan adják-veszik a fideszesek az ország vagyonát, használják az igazságszolgáltatást, vagy a lakájmédiát az ellenfeleikkel szemben. Olyan, hogy „közjó”, vagy „közakarat”, már régóta nem is létezik, senki sem próbál megfelelni neki. Mostanra már tisztességesnek sem kell látszani: egyetlen mérték maradt az országban, hogy valaki hűséges-e Orbán Viktorhoz és a Párthoz.

 

  1. Senki sem lehet független: Ádert is térdre kényszerítették

Ha azt gondolja, hogy Orbán csak a civilek , vagy az EU ellen harcol, téved: a köztársasági elnöknek nem volt választása sem a plakáttörvény, sem a civiltörvény esetében. Nem küldte vissza a törvényeket a Parlamentnek, sem normakontrollra az Alkotmánybíróságra. Ádernek is be kellett állnia a sorba, hogy köztársasági elnök maradhasson. Sosem volt Magyarország köztársasági elnöke. Ő is csak Orbán embere, akárcsak Polt.

Mindennek egyértelmű az üzenete: senki sem lehet független. Mindenkinek el kell döntenie: Magyarországot választja, vagy Orbánt?

 

  1. Nyers fasizmus: újabb és újabb uszító plakátkampányok és spotok készülnek

Még egy év van a választásokig, de a gyűlöletpropaganda a civilek és a menekültek ellen 1000%-on pörög. Egymás után jönnek az újabb és újabb plakátok, az újabb és újabb sorosellenes hülyeségek, amiknek már rég köze sincs a valósághoz. A Fidesz kampányait teljes mértékben be lehet illeszteni a fasiszta propagandakampányok sorába.

 

  1. A fidesz igazi arca: Németh Szilárd lassan minden nap hörög

A gyűlölet és a bunkóság arcát folyamatosan tolják előre: a fideszes Németh Szilárd lett a Fidesz „arca”. A politikus ma is tahó, agresszív módon buzdított gyűlöletre: szerinte a Soros György által fizetett „álcivilek” a magyar törvényes, alkotmányos, demokratikus rendet támadják azzal, hogy a külföldi szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel szembeni ellenállásra buzdítanak.

Németh egészen nyers módon adja elő a mindenegybenblog-szintű összeesküvés-elméleteket a gyűlöletpropagandával és a hazugságokkal mixelve: szerinte Soros György ezekkel a „maffiahálózatokkal” akarja végrehajtani azt a tervét, hogy évente 1-1,5 millió bevándorló érkezzen Európába.

 

  1. Nincs kontroll a pártmédián, az ellenzék egyre jobban undergrounddá válik

Míg a pártmédia a mi adónkból hízik, gyarapodik és bővül, adják-veszik, addig egyre-másra alakulnak félig underground független szerkesztőségek és szaporodnak a partizánakciók (mint a Momentum akciója az Origóban). A hatalom mostanra teljesen az elnyomásra koncentrál: ha az Indexet nem „mentette volna meg” Simicska, mostanra azt is bedarálták volna. Ellehetetlentik még az Aurórát is, mert ott találkozik az ellenzéki értelmiség.

 

  1. A hatalom fél a saját népétől

Kövér László házi hadseregének, amely elvileg a Parlament törvényes működését kellene segítse, már vállról indítható rakétája is lehet. A TEK védi már Polt Péter legfőbb ügyész családtagjait is. A hatalom egyértelműen fél attól, hogy Magyarországon lázadás tör ki.

 

  1. A törvényeket nem tartják magukra kötelezőnek

Már amikor elkezdtek visszamenőleges törvényeket alkotni és a nyugdíjpénztári pénzeket ellopni, akkor látszott, hogy ez a bűnbanda saját magára nézve nem tartja a törvényeket érvényesnek. A legutóbbi akciójuk, a plakáttörvény, vagy a civilörvény is ilyen: a CÖF-re, vagy a kormányra egyik sem érvényes. Vagy nézzük meg a menekülteket: miközben folyik a fasiszta uszítás, a kötvényprogrammal ellenőrizetlenül ömlenek be az EU-n kívülről olyanok, akiknek van pénze bevásárolni magát Európába. Ezen persze az ország veszít, növekszik a terrorveszély és Rogán körei gazdagodnak. De ezer esetet sorolhatnánk a Várba költözéstől kezdve a Liget Projektig, az úszóvébétől az olimpiáig, aminek a beruházásait így is meg fogják valósítani, hogy lopni lehessen. 

 

  1. Nincsenek független, demokratikus intézmények, hivatalok

Mostanra még az ÁNTSZ-t is az EMMI alá rendelték be, megszűnt a független Alkotmánybíróság, ügyészség, rendőrség, a bíróságokkal hosszan elhúzódó lövészárokháborút vív a kormány. Csak azért nem vették még be a bíróságokat teljesen, mert az végképp a nyílt diktatúrát jelentené, illetve nincs is rá szükség: manapság senkinek nem kell betartania a törvényeket, ha elég pénze, vagy jó kapcsolatai vannak.

Olyan hivatalok szűntek meg, mint a műemlék-védelem, vagy a környezetvédelem. Ahogy az első pontban megírtuk: nem lehet senki sem független, nem lehetnek önálló személyiségek az orbáni rendszerben. Mindent arra tettek fel, hogy rövid távon bekebelezzenek és ebben semmi ne állhasson az útjukba.

 

Facebook Comments