Újabb hazugsággal bukott le Rogán: Róma belvárosában, ötcsillagos szállodában luxusnyaral

Újabb hazugsággal bukott le Rogán: Róma belvárosában, ötcsillagos szállodában luxusnyaral

A vagyonbevallásában tagadott le valamit Rogán Antal, ugyanis olyan helyen nyaral éppen, amit semmiképpen se engedhetne meg magának. Az átlagmagyar egy éves nyaralási pénzét költi el ugyanis egyetlen éjszakára egy luxushotelben. hotel-de-russie-rogan.jpg

Egy szoba ára éjszakánként 150 ezer és kétmillió forint között mozog abban a luxushotelben, ahol Rogán Antal propagandaminiszter és családja nyaral éppen. A statisztika szerint egy átlagos magyar 8000 Ft / fő /éj áron tudott nyaralni menni a múlt évben.

A propagandaminiszter hivatalosan, a saját bevallása szerint sem engedhetné meg magának ebben a luxushotelben, még a legolcsóbb szobát sem. Az Index egyik olvasója szúrta ki és fotózta le a Rogán Antalt és feleségét a Hotel de Russie teraszán. Állítólag Rogán Antalék nemcsak ebédelni tértek be, hanem meg is szálltak a luxushotelben.

Az ötcsillagos szálloda Róma belvárosában található, a honlapjuk szerint 487 eurótól kezdődik egy éjszaka, ami napi árfolyamon számolva nagyjából 150 ezer forint. Az étterem még a „megfizethető” kategóriába tartozik, báránysültet zöldségkörettel 38 euróért (11 ezer forintért), homárt cukkinivel pedig 42 euróért, átszámolva 13 ezer forintért lehet enni.

hotel-de-russie-rogan2.jpg

Rogán Antal a legutóbbi vagyonnyilatkozatában azt írta: összesen 446 ezer forint megtakarítása van, takarékbetétekben. Miniszteri, valamint képviselői fizetése összesen bruttó 1,3 millió forint havonta. Ebből még ki lehetne gazdálkodni a nyaralást, de a propagandaminiszter úszik az adósságban:

  • egy banknak 27,7 millióval
  • magánkölcsönként 18,2 millióval tartozik

a banki hiteleit lassacskán törleszti,

  • 2014-ben még 30 milliós,
  • 2015-ben 28,8 milliós,
  • 2016-ban pedig 27,7 milliós tartozása volt.

A kölcsönöket vélhetően csak úgy tudja apránként törleszteni, hogy magánszemélyektől folyamatosan egyre nagyobb kölcsönöket kap. Tavaly 3 millió forinttal többel tartozott magánembereknek, mint egy évvel korábban. Így semmiképp se engedhetné meg magának a nyaralást.  

A HírTV azt is kiderítette, hogy Rogán Cecília reklámcége, amelyben a miniszter többségi tulajdonos, 2016-ban 51 milliós árbevétel mellett 7,7 millió profitot termelt. Viszont ebből osztalékot nem vettek ki, így abból a pénzből nem utazhattak. Rogán Cecíliának más üzleti vállalkozásáról nem tudni a Nakama & Partnersen kívül. Egyébként Rogán felsége ezen a vállalaton keresztül szervezte meg a család tavalyi, nagy botrányt kavart helikopterezését.

 

Az átlagos magyar összesen 150 ezret költött nyaralásra a múlt évben

A Budapest Bank megbízásából készült 2016-os reprezentatív kutatásból az derült ki tavaly, hogy a magyar háztartások közel 150.000 forintot terveztek nyaralásra fordítani. Egyre többen maradtak itthon, és utaztak a Balatonhoz, mint 2015-ben.  

2016-ban a magyarok többsége eljutott nyaralni, közel kétharmaduk (59 százalék) tervezett pihenést, ami jelentős emelkedés a 2015-ben mért 48 százalékhoz képest.

Bár a nyaralók száma megnőtt, a tipikus nyaralás jellegzetességei szinte semmit sem változtak évek óta. Akik elutaznak, azok is inkább országhatáron belül maradnak: 65 százalék kizárólag belföldön utazik majd, míg 21 százalék kizárólag külföldön nyaral a tervei szerint.

Úgy tűnik az ismert slágerhez hasonlóan mind többek számára a „Balaton a Riviéra”, hiszen a tavalyi 34 százalékhoz képest idén már a válaszadók 40 százaléka utazik a magyar tengerhez. A nyaralás hossza is változatlan maradt: idén is 9 napig tart egy átlagos nyaralás, és a legtöbben továbbra is másodmagukkal utaznak el (43 százalék).

2015-höz hasonlóan 2016-ban is közel ugyanannyit, átlagosan 146.000 forintot terveznek nyaralásra fordítani a magyarok, ami nagyjából 8.000 forint/éj/fős kiadást jelent. Ugyanakkor 2015-höz képest 23 százalékról 30 százalékra nőtt azoknak a száma, akik 200 ezer forintnál is többet fordítanak erre, míg az 50.000 forintnál kevesebbet költők aránya jelentősen lecsökkent (22 százalékról 12 százalékra).

A többség számára a nyári kikapcsolódás továbbra is előre tervezett kiadást jelent: a lakosság 92 százaléka a spórolt pénzéből vagy havi bevételéből finanszírozza majd az utazás költségeit. Úgy tűnik, hogy a lakosság körében általánosságban tapasztalható hitelfelvételi-kedv növekedés itt is érezteti hatását, ugyanis míg tavaly alig szerettek volna hitelt felvenni az emberek ilyen célra (2 százalék), addig idén már többen (5 százalék) folyamodnának ehhez a megoldáshoz.

Facebook Comments