Orbán politikai értelemben nekiállt kigyomlálni Budapestet

Orbán politikai értelemben nekiállt kigyomlálni Budapestet

Legalábbis a Vigadó környékét. 

Ez abból a videóból derül ki, amelyben az egyiptomi elnökkel való találkozójukat próbálja indokolni. (Főleg külföldre, a magyar választóinak a Goldstein-palkátok szólnak.)

A V4-ek és Abdel Fattah el-Sziszi katonai diktátor tárgyalása semmilyen  kézzelfogható eredményt nem hozott, Orbán azt magyarázza, hogy neki kell kidolgoznia a gazdasági együttműködés terveit. Nagyon kíváncsiak vagyunk.

A videóban olyan baromságon hangzanak el, mint “tettem is ígérletet”, meg “potenciális lehetőség”, és persze az, hogy “Egyiptom politikai értelemben a szomszédunk”.

Mostanra világos, hogy

a politikai értelemben kifejezés azt jelenti, hogy ami utána következik, az nem igaz.

  • Lásd: Egyiptom politikai értelemben szomszédunk = Egyiptom nem szomszédunk.
  • Vagy Gulyás Gergely örökbecsűje: a (tavalyi) népszavazás politikai értelemben érvényes lett = a népszavazás érvénytelen lett.

Ennél is érdekesebb azonban, hogy Orbán annyira ráért a tárgyalás előtt, után vagy közben, hogy nekiállt kigazolni a Pesti Vigadó környékét. (A videón egy perctől.)

Pillanatnyilag nem tudni, mi okból.

  • Lehet, hogy a kormánynak nincs elég embere a protokollesemények helyszínének rendbetételélére.
  • Vagy Orbán nem akarta megvárni, amíg megnő, és fa lesz belőle (mert akkor úgyis kivágnák).

De az is lehet, hogy ezután rendszer lesz belőle, és ahol Orbán Viktor megjelenik, lehet számítani arra, hogy saját kezűleg hozza rendbe a környezetet.

Mint amikor Rákosi elvtárs aratáskor beállt kaszálni.

  • Abban kell bíznunk, hogy a miniszterelnök kénytelen lesz felszállni egyszer a 3-as metróra. Mert akkor nekiáll megjavítani a légkondit.
  • Vagy esetleg kórházba kell mennie. Mert akkor kifesti a rohadó falakat, felújítja a lerohadt gépeket. Esetleg még vécépapírt is visz majd.

Persze az is lehet, hogy csak tereprendezést végzett, mert olyan jó lenne egy stadiont építeni a Belvárosba is. Politikai értelemben lenne jó, persze.

Facebook Comments