Akárcsak Orbán, Hitler is levetette a gyűlölet-plakátokat az olimpia előtt

Akárcsak Orbán, Hitler is levetette a gyűlölet-plakátokat az olimpia előtt

Kevesen tudják, de Hitler is megpróbálta az országát befogadónak és kedvesnek feltüntetni az 1936-os olimpia előtt. Pedig a Nünbergi Törvények akkor már egy éve életbe léptek.

 nyt-hitler-ioc-olympics-1935.jpg

6 millió ártatlan zsidót, homoszexuálist, fogyatékos embert, vagy éppen cigányt irtott ki a náci Németország a II. világháború időszakában. Mindez az 1935-ös Nünbergi Törvényekkel kezdődött, amely gyakorlatilag megfosztotta a németországi zsidókat a jogaiktól. Egy évvel később a náci Németország olimpiát rendezett, az elsőt, amiről felvétel készült. Érthető módon Hitler szerette volna, ha az olimpikonok és az egész világ előtt jó színben tűnik fel az országa, ezért levetette a gyűlöletre buzdító propagandát az utcákról.

Akárcsak tegnap Orbán Viktor.

Ahogy mi is megírtuk, a vizes vb az egyik ok arra, hogy leszedjék a kormányzati tájékoztatásnak beállított gyűlöletkeltést és zsidózást.

Ugyanez történt körülbelül 80 évvel ezelőtt is: egy csomó ország kis híján bojkottálta a berlini olimpiát, Hitler pedig gyorsan lépett és úgy döntött, hogy a 49 országból érkező olimpikonoknak egy olyan ország képét mutatja meg, amelyik befogadó és szerethető. Még az Olimpiai Bizottság elnökének is megígérte, hogy a zsidóellenes, gyűlöletre uszító plakátokat leveteti az olimpia idejére. A vendégek és a tudósítók pedig azzal a képpel távoztak Berlinből, hogy egy kellemes hely, mit sem sejtve arról, hogy pár évvel később milliók ugyanez a rendszer milliókat küld a halálba a származásuk, a bőrszínük, vagy a vallásuk alapján.

Ismerős? Csak helyettesítse be: a zsidók helyett a muszlimok, a migráncsok, akikkel szemben ugyanez a propaganda megy évek óta.

Mivel a migráncsok se jönnek mindig, a gyűlölet pedig mindig jól jön a kormánynak, most éppen a zsidó származású Soros György van soron. Tudja, a zsidó karvalytőkés, aki a migráncsokat tervezi tömegesen betelepíteni az országba… 

A turistáknak fogalmuk sem volt arról a nácik az olimpia idejére levették a zsidóellenes plakátokat, illetve arról sem, hogy 1936 július 16-án körülbelül 800 cigányt tartóztattak le és rendőri őrizet alatt Marzahnba, Berlin mellé szállították őket egy táborba. Csak azért, mert cigányok voltak.

További információk erről a korszakról, a berlini olimpiáról az Egyesült Államok Holokauszt Múzeum honlapján olvashatók, angolul.

Facebook Comments