Bayer „derék liberális, gender-hívő marhának” titulálta a pápát, de ez Bayerről többet árul el

Bayer „derék liberális, gender-hívő marhának” titulálta a pápát, de ez Bayerről többet árul el

Bayer Zsolt lemarházta a pápát. Bayer Zsolt nem normális. A másik verzió az, hogy gonosz. Egyik se éppen hízelgő kijelentés, mindjárt meg is magyarázzuk, hogy miért.

bayer-orban.jpg

Annak idején volt egy olyan megállapodás a közszereplők között, kimondatlan megállapodás, hogy vannak elvek, jelenségek, dolgok, személyek, akik szentek. abban az értelmben “szentek”, hogy nyilvánosan (legalább nyilvánosan) nem beszélünk róluk tiszteletlenül. Akiket, vagy amiket nem támadunk meg. Ilyenek voltak:

  • más vallása, hite,
  • más bőrszíne,
  • neme,
  • kora,
  • származása, stb.

Ezeket a dolgokat nem támadja egy kultúrember nyilvánosan, különben kiiratkozik a kultúremberek köréből. Ez is egy amolyan kimondatlan szabály. (Magyarországon viszont lovagkereszttel tüntetik ki: ebből is látszik, hogy Magyarország nem demokrácia és mennyire kifacsarodott a Fidesz értékrendszere.)

Az ún. alt-right mozgalom a világban azt a meccset játssza, hogy ezt a szabályt rendszeresen és szándékosan megszegi:

  • aki zsidó, az zsidó, és erre alapozva lehet támadni, hiszen lop;
  • aki menekült, az mindjárt migráncs és ezért közé kellene lőni;
  • aki fekete, az már nigger, emiatt bizonyosan bűnöző.

Elég, ha az ember bepillant a Mandinerbe, vagy valamelyik kormánypárti médiába: ömlik rá a gyűlölet. A kommentszekció meg egyenesen a pöcegödör legalja.

Mindezek persze egyszerű sztereotípiák, és sztereotípiákra alapozott kijelentések, amelyek szisztematikusan rombolják le a demokráciát és a jogállamot.

A demokrácia és a jogállam ugyanis arra épül, hogy az emberek kölcsönösen tisztelik egymást és tisztelettel beszélnek egymásról akkor is, ha éppen nem értenek vele egyet.

Bayer Zsolt is ugyanazon a vonaton utazik, mint az alt-right-mozgalom: rettenetesen buta sztereotípiákra alapozva ostoba és gyűlöletkeltő kijelentéseket tesz, kenyéradó gazdái (gy.k. Orbán Viktor és bűnbandája) kedvéért és hatalmáért.

Persze, mindezt az egészet meg lehet magyarázni egyszerűen: aki közpolitikai fejlesztésekkel (jobb egészségügy, jobb oktatás, jobb infrastruktúra, kisebb szegénység, stb.) próbált eddig Magyarországon választást nyerni, annak ez nem jött be. Ezért a Fidesznél rájöttek: a magyaroknak nem jobb kórház kell, jobb oktatás kell, vagy éppen jobb életkörülmények. Hanem több propaganda és több gyűlölet.

(Hogy ennek mi lesz a következménye: forradalom, polgárháború, népirtás, vagy ilyesmi, azt nem lehet tudni. De a gyűlöletre, félelemre trenírozott embereket egy idő után Orbán se tudja majd kontrollálni.)

Ennek a gyűlöletpropagandának az egyik stabil eleme és képviselője Bayer Zsolt. Meg is kapta érte a lovagkeresztjét. Hiszen ő az egyik okozója annak, hogy több, mint két és fél millió magyar szája habzik és lenne képes fizikailag bántalmazni éppen azt, akire Orbán rámutat. Civilek, Soros, menekültek, korábban a cigányok, az MSZP, Gyurcsány, vagy éppen a liberálisok. Mikor ki.

Az engedelmes szavazótábor persze azonnal gyűlöl és behúzza az ikszet, hiszen megmondják neki, mit kell tennie. Az élet így egyszerű. Különben is, a szocik is loptak. Ezzel pedig minden el van intézve.

Bayer persze ebbe a szerepbe könnyen beleőrülhet, vagy ki is éghet. Hiszen a szerep és a Fidesz (gy.k. a maffia) folyamatosan azt kívánja, hogy a propagandista teljesítse kötelességét. Vagyis, hogy áthágva a demokrácia, a kulturált viselkedés szabályait, köztiszteletben álló személyeket és elveket támadjon.

Mivel az ingerküszöb folyamatosan emelkedik, mindig nagyobbat kell mondani. Mostanra jutott el Bayer a pápáig. Legközelebb majd a Bibliát égeti, mert talál benne valamit, ami nem tetszik neki.

 

(Egyébként hajszál híján egy éve a pápa még “demens vénember” volt – akkor Bayer ezzel az egy kifejezésével bántotta meg a keresztényeket és az időseket, vagyis a világ kb. kétharmadát.)

Bayer egyébként csak elsőre tűnik dühöngő őrültnek. A technikája egészen kifinomult:

  1. felhúzza magát, egy kicsit túllő a célon,
  2. aztán lenyugszik, visszatakarodik a vackába,
  3. egy darabig dédelgeti a gyűlöletét.
  4. Aztán megint kitör.

Igazi, jól trenírozott láncos kutya.

Májusban a civileknek ígért be olyan verést, hogy a vérükön és a taknyukon csússzanak ki a parlamentből, most meg lemarházta a pápát, mert a menekülteket és a gyengéket védte az egyik beszédében.

A Bayer-jelenség tehát végtelenül egyszerű. És szánalmas. Akkor nem hat, ha nem dőlünk be neki és egyszerűen negligáljuk. A kultúremberek és a demokráciák az ilyet, mint a Bayer (meg a Fidesz), kizárják maguk közül.

 

UPDATE: azt is mondta, hogy

“Ott kell hagyni az Uniót, ezt az egész ótvaros disznóólat, ott kell hagyni a francba, le kell zárni a határainkat, azok meg ottan rohadjanak meg!” 

De ezt már tényleg nem kommentáljuk, felesleges.

Facebook Comments