Megint előkerült a nokiás doboz ügye, az ügyészség harmadszorra is ráfordulhat Hagyóékra

Megint előkerült a nokiás doboz ügye, az ügyészség harmadszorra is ráfordulhat Hagyóékra

Szegedi Fellebviteli Főügyészség pedig egy alaki hibáktól hemzsegő indítványában kezdeményezte, hogy nyomozzák újra teljesen elölről, immár harmadszor a nokiás doboz meséjét. Ha az indítványt elfogadja a Szegedi Ítélőtábla, akkor abszurd módon ez már a harmadik nyomozás lenne ugyanabban az ügyben.  

fsd.jpg

Megszólaltatták a volt Synergon-vezért a nokiás doboz sztorival kapcsoltban. Lazarovits Márk, az MVMI Informatikai Zrt újdonsült vezérigazgatója már 7 éve pontot rakhatott volna a nokiás doboz ügy végére. Megmagyarázhatatlan módon azonban az eljárás 30 hónapja alatt sem a rendőrség, sem az ügyészség nem terjesztette ki a nyomozást a Synergon egykori fejesre, és egyetlen egyszer sem hallgatták ki.

Miért kellett volna kihallgatnia Lazarovitsot?

A BKV egykori vezérigazgatója, Balogh Zsolt – azóta sokszor visszavont – vallomásában arról beszélt, hogy a Synergon egy 300 milliós szoftverlicenc-szerződés „jutalékát”, 30 millió forintot rajta keresztül akart eljuttatni Hagyó főpolgármester-helyetteshez. Ebből a célból Lazarovits Márk, a cég akkori vezérigazgatója állítólag egy nokiás dobozt adott át neki, benne 15 millió forinttal 2009-ben. Míg a 2008-as 15 milliót Lazarovits maga juttatta el Hagyóhoz.

Ironikus módon most pont a nokiás dobos mese elterjesztésében aktív szerepet vállaló HírTV segít Hagyó tisztázásában. Telefonon kérdezték Lazarovitsot a volt főpolgármester-helyettessell való kapcsolatáról. Lazarovits pedig 7 éve először adott interjút:

– A Hagyó úrral való kapcsolatát nem firtatták-e, amikor megtörtént a kinevezése?
– Nem firtatták, illetve nem volt kapcsolatom Hagyó úrral.
– Nem volt kapcsolat?
– Nem volt.
– És akkor a mai napig sincsen.
– Nem, soha életemben nem volt.
(Lazarovits Márk vezérigazgató, MVM Informatika)

Lazarovits tehát megerősítette azt, amit Hagyó már évekkel ezelőtt mondott: „Én a Synergon Zrt. vezetőjét, akitől 2008 év folyamán állítólagosan pénzt vettem át, és akit, mint utóbb a nyomozati iratokból megtudtam, Lazarovits Márknak hívnak, nem ismerem”

Az interjú apropója egyébként Lazarovits kinevezése volt, az ő karrierét ugyanis nem hátráltatta az BKV-ügy. Korábban már beszámultunk arról, hogy amíg Hagyóék a másodfokú tárgyalásokra készülnek, a BKV-ügyből kimentett egykori Synergon-vezér az MVMI Informatikai Zrt. vezérigazgatója lett.

Szegedi Fellebviteli Főügyészség pedig eközben egy alaki hibáktól hemzsegő indítványában kezdeményezte, hogy nyomozzák újra teljesen elölről, immár harmadszor a nokiás doboz meséjét. Ha az indítványt elfogadja a Szegedi Ítélőtábla, akkor abszurd módon ez már a harmadik nyomozás lenne ugyanabban az ügyben.  

Hiába vonta vissza Balogh Zsolt a korrupciós pénz átadásáról szóló hazugságát, hiába állapította meg a bíróság, hogy nem létezett a nokiás doboz, hiába mentette fel a bíróság Hagyót a nokiás doboz vádpontban, hiába állítja Hagyó és Lazarovits is, hogy nem is ismerték egymást. A hatóságok most újra vizsgálódni kezdenek, a korrupció jelképévé vált nokiás doboz pedig így harmadszor is hazugságra alapozott kampánytémává válhat.

Facebook Comments