Juhász Péter interjúval köszöntötték Orbán strómanját a Fidesz-kézbe került megyei lapok

Juhász Péter interjúval köszöntötték Orbán strómanját a Fidesz-kézbe került megyei lapok

Üzentek a Fidesznek, valószínűleg utoljára tehették.jp.jpeg

A Heinrich Pecina nevű osztrák üzletember augusztus elsejével vásárol föl 3 megyei lapot, amelyek még hiányoztak a Fidesz portfóliájából. A debreceni Hajdú Bihari Naplót, a miskolci Észak-Magyarországot és a nyíregyházi Kelet-Magyarországot.

Alkalmasint még nem volt ideje fideszessé fazonírozni az újságokat, mert csütörtökön mind a három lap Juhász Péter Együtt-elnökkel közölt interjút.

Az interjúban Juhász az Együtt, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum szövetségét sürgeti, amelyek esetleges szövetsége – már neve is van: Új Pólus – a Medián szerint 16 százalékot érhetne el, és Juhász úgy véli, 

ezen pártok szövetsége képes megakadályozni a Fidesz abszolút többségét, ami egy teljesen új helyzet elé állítaná őket, hiszen nem folytathatnák a jelenlegi, mindent letaroló politikájukat. Ám ha ennél optimistábban nézek a jövőbe, a Fidesz leváltását sem tartom elképzelhetetlennek

  • Pecináról tudni kell, hogy rendszeresen találkozik Orbán miniszterelnökkel.
  • Ő volt az, aki a Mediaworks nevű céget, benne 12 megyei lappal, Nemzeti Sporttal, Világgazdasággal tavaly eladta Mészáros Lőrincnek.
  • Persze csak miután gondosan bezárta a Népszabadságot
  • A mostani akvizíciója mögött is a felcsúti polgármester-gázszerelő-gazdatiszt áll: Mészáros bankjai adtak hitelt a felvásárláshoz.

Pecina tehát nem is egyszerűen Orbán strómanja, hanem

Orbán strómanjának strómanja.

Az új lapok még nem álltak be abba a sorba, amelybe a Mediaworks 12 újságját hamar belekényszerítették, és közös tartalmaikat még nem a propagandaminisztériumból szerkesztik. (Mert abban igaza van Kósa Lajosnak, hogy Magyarországon nincs olyan lap, amit pártszékházból szerkesztenének, bár azt nem tette hozzá, hogy a magyar sajtó kb. háromnegyedét nem pártszékházból, hanem egyenesen az ún. Miniszterelnöki Kabinetiroda nevű agitációs központból szerkesztik.)

Persze az sem teljesen kizárt, hogy bár úgy tűnik, nem, mégis minden a Fidesz akaratának megfelelően történik, és az Új Pólus reklámozása Orbánék az ellenzék megosztására történő erőfeszítéseinek a része.

Mondjuk ez azért valószínűtlen, mert Juhász az interjúban azt is szorgalmazza, hogy

az Új pólus pártjai külön listát állítsanak, viszont az egyéni körzetekben működjenek együtt az MSZP-DK-val,

és támogassanak közös jelöltet a kormánypártival (meg a jobbikossal) szemben.

Juhász mindenesetre a Facebookon köszönte meg a szerkesztők bátorságát, hogy le merték közölni a vele készül interjút.

Facebook Comments