A Momentum azért fúrta meg a budapesti olimpiát, mert a vezetőjük csaja francia, és így játszották át a sporteseményt a franciáknak

A Momentum azért fúrta meg a budapesti olimpiát, mert a vezetőjük csaja francia, és így játszották át a sporteseményt a franciáknak

Konteók, belemagyarázások, Soros: a Fidesz útja az alternatív univerzumba.

nemeth_sziard_nemzbiz_bizottsag.jpg

Ilyenkor jönnek ki a gyöngyszemek: azok a mondatok, amin már nem tudjuk, sírjunk-e, vagy nevessünk. Tegnap például a fideszes Nézőpont Intézet „elemzője” összefüggést talált abban, hogy

  • Párizs kapta meg az Olimpia rendezésének jogát,
  • a Momentumosok gyűjtöttek aláírást az Olimpia ellen Budapesten
  • és a Momentum vezetőjének francia a barátnője.

Konkrétan elhangzott a műsorban:

a Momentum azért fúrta meg a budapesti olimpiát, mert Fekete-Győr András csaja francia, és így játszották át a sporteseményt a franciáknak. Gajdics Ottó még rá is tesz egy lapáttal, hogy ja, ezért felelősségre kell vonni.

A 8. perc környékén tessék nézni:

 

… és akkor még nem idéztünk egyetlen fideszes sajtóközleményt, vagy sajtótájékoztatót sem. Hogy Soros György hívta össze a nemzetbiztonsági bizottságot. Vagy a Soros György kottájából játszó Jobbik. (Korábban: Gyurcsány kottájából játszó Soros György. A civilek kottájából játszó Gyurcsány. Stb.) 

Az alternatív univerzumban a kommunikációs panelek tetszőlegesen keverhetők, cserélgethetők, hiszen senki sincsen, aki ellentmondana, vagy aki ellenőrizné az állításokat. 

Bármit lehet mondani. 

Mi lehet a magyarázat?

Hogyan lehet, hogy Mráz Ágoston Sámuel meg is sértődik, mint valami pedáns kisiskolás, amikor kiröhögik emiatt az ordító baromság miatt? Látszik, hogy teljesen komolyan gondolja, amit mond, látszik, hogy egész nap ilyenekkel foglalkozik.

Ez neki az elemzés. Ez a magyar belpolitika.  

Ha valaki előállna azzal, hogy elnézést kér, mert a Fidesz sajtóosztálya, háttérintézményei, előretolt politikusai, elemzői, stb., stb., stb. mind-mind ugyanabban a heveny lázas betegségben szenvednek évek óta és ez egyre súlyosabb, emiatt egyre több hülyeséget beszélnek össze-vissza, komolyan elhinnénk.

Az is lehet, hogy LSD.

Vagy egyszerű hatalomvágy.

Minden politikai elemző el szokta mondani, hogy Orbán Viktor mennyire ráérzett a magyar néplélekre, hogy populistább a populistáknál, csak azt csinálja, amit a szavazók várnak tőle, de számunkra egyre nyilvánvalóbb, hogy

10 millió embert nem lehet ennyire meghülyíteni és hülyének nézni. 

Ennyire nem.

A Fideszről még évekkel ezelőtt megírta Mong Attila, egy volt újságíró, még az Origo valamelyik rovatába, hogy két részből áll:

  1. Van egy stáb, amelyik a közpénzt lopja, szivattyúzza ki, régebben Simicskához, most Mészároshoz és a többi rokonnak, barátnak, üzletfélnek;
  2. A másik stáb a kampány- és kommunikációs csapat, ezek közben kampányolnak a Fidesz újraválasztásáért.

 

2017 nyarára jutott el a Fidesz és Orbán addig a pontig, hogy nincs semmiféle fékezőerő, ami le tudná őket állítani. Ami vissza tudná fogni őket. És minden nap hülyeségeket beszélnek. 

Az ellenzék halott:

  • Az MSZP-DK-vonal arról vitatkozik, hogy összefogjanak-e és mi legyen Gyurcsánnyal (mint 4 éve és 8 éve is),
  • A Momentum, az Együtt, az LMP, a Párbeszéd és a Kétfarkú kutyapárt hol összefogna, hol nem, mostanra kb mindegyik pártban maradt egy-egy politikus meg az ő kampánycsapata;

Az EU lemondott rólunk:

  • Elkönyvelték, hogy Magyarországon lopják a pénzt, leépült a demokrácia és inkább Lengyelországgal foglalkoznak;
  • Orbán úgyis kiléptet bennünket az Unióból, amikor erre lehetősége van, a birka nép meg majd egyrészt hagyja, másrészt emigrál, harmadrészt éljenez.

Az utcai tüntetések eltartanak egy darabig, de nem befolyásolják érdemben a rendszer működését. Csak a túlkapásoknál jelennek meg az utcai tüntetők, amikor a kampánycsapat túltol valamit (CEU, civiltörvény). A közpénznyúló csapat bármeddig elmehet, az senkit sem érdekel.

Ez pedig a Fidesz és az ország csapdája: hogy egyre jobban távolodunk a valóságtól.

Mint a legtöbb diktatúra. Fogalmuk sincs, hol a határ. Hogy amit mondanak, valós-e, vagy sem, sosem érdekelte őket. Nincsenek korlátok: bármit lehet mondani. Ha holnap előállnának azzal, hogy Soros György egy gyíkember, vagy éppen a Marsról jött, az se lenne már meglepetés.

Hiszen minden nap ordenáré baromságokat mondanak – hazudnak éjjel-nappal, reggel és este.

Van egy csomó beszélő fejük, Németh Szilárdtól Kósa Lajosig, akik mondják gondolkodás nélkül, amit eléjük rak a kampánycsapat. De azok se mondanak ellent soha. Teljes kommuniációs űrbe kerülhetnének, ha az ellenzék sem reagálna rájuk. Az egész Fidesz-kommunikáció mostanra már nem abszurdba hajlik – már az abszurdon is túlment régen.

A kérdés az, ki lesz, aki megállítja őket, mielőtt ez az őrület magával rántja az egész országot a mélybe. 

Facebook Comments