Egyet biztosan tudunk: Orbán Viktor Horvátországban nyaral

Egyet biztosan tudunk: Orbán Viktor Horvátországban nyaral

Pedig nem is volna érdekes a vakáció helyszíne, ha nem akarnák eltitkolni. De el akarják. ug.jpg

Két dologból következtethetünk arra, hogy Orbánék az idén is az Adriára mentek. Az egyik, hogy egy Fidesz- és kormányközeli, Kiszelly Zoltán nevű ember azt nyilatkozta a Blikknek, Orbánék azért titkolják el a nyaralás helyszínét, mert

nem akarják az embereket irritálni

egy olyan külföldi úttal, amit mondjuk egy átlagmagyar nem engedhet meg magának. Továbbá a politológus szerint 

azt sem akarják, hogy felkeressék őket rajongók vagy a miniszterelnök politikáját ellenzők.

Túl azon, hogy elképzeljük azt az abszurd jelenetet, amint a Bencsik András és az Adriai Békemenet a hajón megérkezik, hogy nyaralása alkalmából köszöntse Orbánt, azért az jelzésértékű, hogy Kiszelly olyan távolságba helyezi a kormányfői vakációt, ami felkereshető akár a Bencsikeknek, akár valamilyen ellenzéki aktivistának.

Tehát Kína, Ausztrália vagy a Csendes-óceáni szigetek kilőve. Valamely közeli országról lehet szó, ráadásul – mivel igen meleg nyár van – egy olyanról, amelyiknek tengerpartja is van.

A továbbiakban a Vecernji List igazít el: a horvát lap 2 éve azt írta, Orbán az elmúlt 29 évben minden nyáron a horvát Adrián vakációzott. Először 1986-ban, a nászutat töltötte az isztriai Umagban.

2015-ben erről azért írtak, mert nem számítottak rá, hogy azon a nyáron is oda mennek, tekintettel a két kormány között rossz viszonyra. De Orbánék erre nem voltak tekintettel, mégiscsak oda mentek.

Tehát az szinte biztos, hogy idén is Horvátország a cél, de hogy azon belül melyik hely, az nyitott.

  • Ugyanúgy lehet Isztria.
  • Mint az a dél-dalmáciai Mljet-sziget, amelyen többször voltak, és amit Orbán az Adria ékkövének nevezett.
  • Esetleg Brac, ahol 2 éve jártak.
  • Vagy lehet Zadar környéke.

Utóbbi helyen az Orbán-családnak a Mészáros nevű embernek legalább

2 tengerparti villája is van. Legalább kettő.

Az egyiket (a Vir-szigetit) a felcsúti polgármester szerepelteti is a vagyonnyilatkozatában, a másikról a Zadarral szembeni Ugljan-szigetiről tavaly volt kénytelen elismerni, hogy övé, ha nem is személyesen, hanem egy általa tulajdonolt cégen keresztül.

ovnyar.jpgEz az utóbbi is csak véletlenül derült ki. Ha Mészáros éppen nem tulajdonosa az eszéki focicsapatnak, akkor a neve nem érdekes a horvát lapoknak. Ha meg nem a Barcelona-futballista Ivan Rakiticnek adja ki az ugljani villáját, akkor az egész ügy nem kerül a nyilvánosság elé, és nem derül ki, hogy a horvát építési vállalkozó éppen a felcsúti polgármesternek adta el a 700 millió forintos luxusnyaralót.

Amióta fideszes újgazdagok adriai villákba fektetik a Magyarországon összeharácsolt vagyont,

Orbánnak bőven van választéka, ha nyaralni akar Dalmáciában, nem kell, hogy feltétlenül az ő nevén legyén a villa.

Mint ahogy nincs az övén se a hatvanpusztai kúria és a alcsútdoboz-rézhegyi nyaraló sem.

Az mondjuk feltűnő, hogy a korábban készséges, a bulvárlapokkal kiválóan együttműködő Orbán-stáb azóta kezdte el titkolni a miniszterelnök vakációjának helyszínét, amióta összeveszett a Simicska nevű emberrel.

  • Ha valaki, hát Simicska tudhatja, hogy Orbán szereti az Adriát, és azt is, van-e egy saját villája valahol, esetleg Mljeten, és esetleg formálisan valamely családi vagy baráti cég tulajdonában.
  • Ráadásul Simicskának lapja is van hozzá, meg pénze is, hogy egy fotóst akár egész nyáron odaültessen a ház elé. 

Jobb eltitkolni tehát, hogy Orbán pontosan hová megy. Az országot majd esetleg utólag elárulják.

Mert Kiszelly állításával szemben Horvátországot nem kellene eltitkolni, ezt az átlagmagyar is megengedheti magának. Csak júliusban több mint 200 ezer magyar turista kereste fel a horvát Adriát.

Orbánnak politikailag még hasznos is lehetne, hogy ő is odajár, és nem valamely egzotikus desztinációt választ. Viszont egy fotónak saját magáról és a villáról már nem örülne olyan nagyon. Onnan már csak egy lépés az azonosítás, meg hogy kinek a nevén van.

(A felső képen Mészáros ugljani villájának részlete. Az alsón egy kerti asztal 3 emberrel Bracon, ezt az Orbán-stáb posztolta.)

Facebook Comments