Handó még azt is előírja, milyen színű bugyit viseljenek a bírósági dolgozók

Handó még azt is előírja, milyen színű bugyit viseljenek a bírósági dolgozók

image_8.jpg

Nem vicc. Még a bugyiviselésre is iránymutatást is ad az a bugyuta kézikönyv, amit Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelt 8 millió forintért az új ügyfélcentrumok számára.

A jövőben az ország minden bíróságán egységes arculatú ügyfélközpontok válthatják ki a kezelőirodákat. Ezek egységesítésére tesz javaslatot az a kézikönyv, amit a MOME készített az OBH számára. A Hvg birtokába jutott – útmutató azonban nem csak az olvasók körében, hanem a bíróságokon is nagy vihart kavart.

Nem elég, hogy a laikus szerzők az ügyintézés optimalizálására is tettek javaslatot, ezen túlmenően nem csak az ügyfélfogadási és munkaterületeket egységesítenék, hanem az ott dolgozókat is. A kézikönyv ugyanis bugyuta és megalázó stílusban öltözködési iránymutatást is ad:

  • „A test illatainak általános frissessége figyelmet érdemlő szempont, azonban az erős és túlzott parfümhasználat kerülendő”
  • A műkörmök, a rikító csatok és a kócos haj tiltólistás, ahogyan a borosta is, az állszakáll és a fülbevaló azonban férfiak számára is megengedett.
  • a nőknek öt munkanapra öt bugyi javallott – amelyek lehetőleg fehérek, feketék, vagy testszínűek.

Öt bugyi, öt munkanapra? Na ne mondják! Erre a megállapításra jutottak 8 millió forintból? 

Már eleve az kínos, hogy ezt olyan embereknek tanácsolják, akik mégiscsak eljutottak arra a karrierszintre, hogy egy bíróság (elvileg) tekintélyes intézményében dolgozzanak. A gyerekkönyvekbe illő debil rajzok pedig csak fokozzák a a leírtak bicskanyitogató stílusát.

Egyszerűen siralmas, hogy Handó már azt is előírja, milyen színű bugyit hordjanak a bírósági dolgozók. Ám azok után, hogy azt is előírta, mit gondolhatnak a bírák, már nem is csodálkozunk annyira. 

(Kép: Hvg)

Facebook Comments