Deutsch Tamás be akart nyalni Orbánnak, de közben igen kellemetlen jövőt jósolt neki

Deutsch Tamás be akart nyalni Orbánnak, de közben igen kellemetlen jövőt jósolt neki

A Fidesz örökös másodvonalbeli embere nagyon stréberkedik: akkorát nyalt, hogy a hasnyálmirigy adta a másikat. De ebben se volt sok köszönet. Akinek Deutsch Tamás a barátja, nincs szüksége ellenségekre.dt_5.jpg

Az EP-kéviselő és internetadó-elsüllyesztő az egyik kormánylapnak nyilatkozott oda, hogy Orbán Viktor

Hasonló helyzetben van, mint annak idején Semmelweis Ignác, akinek álláspontját kora orvostársadalma nem fogadta el. Nincs ez ma sem másként.

Orbán politikai Semmelweis Európában.

Keményen megmondta. Most aztán szembeszállt. Kimondta a tutit és az őszintét. Neki aztán nincs lakat a száján. Erre a vakmerő és a következményekre tekintettel nem lévő őszinteségre két magyarázat is adható:

1. Deutsch kapaszkodik valamilyen kormányzati megbízásért, vagy csak hogy majd ne felejtsék el neki, milyen jól szolgált, amikor a 2019-es EP-listát kell összeállítani.

2. Orbán pozíciói már olyan gyengék, hogy mesterségesen kell erősíteni őket. Mert senki nem fog hízelegni neki, ha már saját szolgái se teszik.

Még érdekesebb, hogy Deutsch szerint miben nyilvánul meg Orbán semmelweissége: 

Orbán bírálói nem akarják beismerni, hogy politikájuk közbiztonsági katasztrófát okozott.

Azaz Orbán azért Semmelweis, mert bírálják, és azért bírálják, mert belepofázik más országok belügyeibe. Magyarországot ugyanis nem érinti a bevándorlás, ezért nem is közbiztonsági katasztrófa se. Tehát csak más országok bevándorlás- vagy közbiztonság-politikájával foglalkozhat. (Hogy amúgy máshol sincs általános közbiztonsági krízis, arról például itt írtunk: A hollandok nem a kormánypropagandát szopják – köszönik, jól vannak.)

Deutsch néhány egyéb ökörséget is elejt a kolumnás interjúban. Pl. hogy Magyarország maximálisan tiszteletben tartja a szólás-, sajtó- és véleményszabadságot, és ami a legszebb, ezt annak kacsán mondja, hogy Szijjártó visszahívta a hágai magyar követet csak azért, mert a Budapestről távozó holland követ negatív véleményt merészelt megfogalmazni a jelenlegi magyar kormányról.

A szólás- és véleményszabadság – úgyis mint alapértékek – maximális tiszteletben tartásának nagyobb dicsőségére.

Az ún. balliberális sajtó kapcsán megjegyzi, hogy az totális szereptévesztésben van, mert a kormány ellenzékeként merészel viselkedni, és parádésan cáfolja, hogy Magyarországon diktatúra vagy a sajtószabadság korlátozása volna:

felsorol 4, azaz négy darab orgánumot

(mind online, szóval a falusi, iskolázatlan, idős szavazókhoz egyik se jut el), amelyiket nem foglalt el valamely Fidesz-, kormány- vagy Orbán-közeli oligarchia. Némelyiket csak egyelőre, némelyiket megpróbálta, de nem sikerült neki.

Kb. azzal indokolja, hogy a Fidesz nem vette meg a meccset, hogy nem sikerült berúgniuk minden helyzetet.

Az interjú egyik legszebb része, amikor a közpénzen felhizlalt, de a általuk átjátszott pénzeket utóbb ellenük fordító Simicskát érintő kérdésre válaszol:

Ízlés kérdése, hogy helyesnek tartjuk-e, ha valaki pitbullt tart a lakásában, az viszont egészen más helyzet, ha a pitbull kezében van a póráz és az ember nyakán a nyakörv. Amikor a pitbull kezdi magáról lecsatolni a nyakörvet, és megpróbálja hátulról a gazdájára rácsatolni, majd ezért – többszöri figyelmeztetés után – kipenderítik a lakásból, akkor sokan igazolva látják az ilyen kutyák lakásban tartása elleni érveket. De egyesek alig várták, hogy jöjjön végre egy pitbull a lakásukba, nyakörvet rakjon rájuk, és így sétáltassa őket körbe-körbe országszerte.

A zavaros metaforában Simicska = pitbull, Orbán = gazda. Ilyen szépen a Fideszből még senki nem ismerte el, hogy Simicska volt Orbán pitbullja.

Lehet, hogy Deutsch ebből már azzal se tudja kimosni magát, hogy a főnököt Európa politikai Semmelweisének nevezte. Pláne, hogy ha Orbán belegondol abba, milyen duplafenekű hízelgés is ez: az eredeti Semmelweis – minden érdeme dacára – súlyosan elmebeteg volt, és úgy végezte, hogy a valóságtól teljesen elszakadt téveszméi, illetve az azok kiváltotta dühöngése miatt végül agyonverték egy ausztriai elmegyógyintézetben.

Facebook Comments