Balázsék erre rá fognak faragni? Kigúnyolták Lőrincet és Viktort

Balázsék erre rá fognak faragni? Kigúnyolták Lőrincet és Viktort

Ma van Magyarország tulajdonosainak névnapja és Balázsék Andy Vajna rádióban mókáztak egy kicsit a két Szeretett Vezetőn. 

meszaros-lorinc-es-orban-viktor_1.jpg

Ugyanaz a leosztás, mint Simicska idejében:a gazdasági és a politikai hatalom kéz a kézben jár, hogy mindketten jól járjanak.

Mindenki más meg rosszul.

Két ember birtokolja jelenleg Magyarországot, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc. Ahogy a B1 blogon többször is megírtuk, Mészáros Lőrinc gazdagodása – hála a korrupt fideszes rendszernek – megelőzi a bárkiét a világtörténelemben, sőt, még a világ legdrágább focistája is kevesebbet keres, mint a magyar Zuckerberg.

 

Bár Kósa Lajos szerint Mészáros gazdagodás átlag alatti, Lázár elsütötte, hogy „tudomásul kell venni, hogy annak gazdagabbak és szegényebbek”, Orbán pedig csak annyit fűzött a dologhoz cinikusan: majd az emberek eldöntik, idegesíti-e őket Mészáros példátlan vagyonszerzése. Nyilván idegesíti, de bőven elég annyi választót összeszednie, amennyi jobban retteg a nem létező migráncsveszélytől, mint a korrupciótól. (Lehetne azon vitatkozni, hogy 1300 menekült, vagy több ezer milliárd ellopása okoz-e nagyobb krt az országnak, csak sehová se vezetne: a menekültek nem ide akarnak jönni és nem minket akarnak kirabolni, ellentétben a Mészáros Lőrinc-féle bűnbandával. Hogy mindezt érzékeltetni lehessen, a 444 még infografikát is csinált a két ember vagyonának különbségéről.)

Ezzel a két emberrel viccelődött ma reggel a névnapjukon Sebestyén Balázs – nyilván hatásvadászatból. Mozgalmi dalokat játszottak be Andy Vajna rádiójában.

Elsütötték azt a poént is, hogy elképzelhető: ez az utolsó adásuk.

A sírva vigadás és a magyar viszonyokon való keserédes röhögcsélés természetesen nem új jelenség; mindez azért nagy durranás, mert a magyar médiakörülmények messze rosszabbak, mint a szocializmusban voltak. Annak idején kis nyilvános kritika, vagy viccelődés a hatalom természetén belefért még, mostanság teljes szolgalelkűséget vár el a hatalom a médiától. Aki kritizálni mer, azonnal ellenséggé válik. A Radio1 pedig Andy Vajna kormányzati oligarcha tulajdona. Persze, mondhatnánk, hogy Magyarország demokrácia, de ebből is látszik, hogy nem az: hír az, ha egy kormányzati médiában viccelődni mernek a kormányfővel és elképzelhető, hogy emiatt retorzió éri a műsor készítőit. Normális helyzetben a tulajdonos persze nem is szólhatna bele egy műsor szerkesztésébe, de Magyarországon a legtöbb újságíró eleve öncenzúrát alkalmaz, mielőtt kitörne a balhé.

A 444 az eset kapcsán emlékeztet, hogy Balázsék korábban már kihúzták a gyufát Vajnánál, amikor egy reggel a CEU-botránnyal foglalkoztak, igen kritikusan. A 24.hu-nak akkor azt mondta a filmügyi biztos, hogy „az ő rádiója nem erről szól”, és ez a kiállás „fura” volt Balázséktól. Majd azt mondta, hogy „ezt majd megbeszéljük vele.”

Vajna azt fájlalta, hogy nem volt kiegyensúlyozott az összeállítás, és nem kaptak benne helyt mind a két oldal érvei. A kormánybiztos tagadta, hogy Sebestyén Balázs fejmosást kapna ezért, hiszen „ő egy nagyon tehetséges ember, aki nagyon jól csinálja, amit csinál”, de ezt azért majd meg kell vele beszélni.

Facebook Comments