Elszabadult indulatok a Római-parton: már megy a zsidózás

Elszabadult indulatok a Római-parton: már megy a zsidózás

„Mintha elfelejtették volna mi történt rokonságukkal a 40-es években hasonlóan akarnak elbánni a 70 ha.-on lévőkkel!”

romai_partert_egyesulet_zsidozas1.png

Bődületes zsidózásba csapott át a Facebookon az egyik “civil szervezet”, amely a Római-parton lévő ingatlanokért küzd – pontosabban azért, hogy a félig illegálisan felépített nyaralóikat a Római-parton megvédje a mobilgát. Még azon az áron is, hogy kivágják a part menti fasort és mobilgát csúfítsa el a tájat. A gátat ellenző civilek viszont pontosan amiatt tiltakoznak: a gát miatt eltűnhet a város egyik utolsó érintetlen, természetes Duna-partja ez, ami turisztikailag is fontos. 

Az ingatlanjaikat védők egy helybeli hoteltulajdonos vezetésével alapítottak egy civil szervezetet, amely egyébként az Orbán-kormányt is nagy hangon támogatja, ők a Római-partért Egyesület. Tevékenységük kimerül abban, hogy időnként kemény hangvételű közleményt adnak ki és ezekben elküldik melegebb éghajlatra azokat, akik ellenzik a fakivágásokat és a mobilgátat (amit egyébként Tarlós István főpolgármester is támogat).  

Viszont a legutóbbi bejegyzéseik a Facebookon túllőttek a célon: nyers indulattal, agresszióval és antiszemitizmussal vannak tele. Kitalálták, hogy a náci-nyilas időket idéző Facebook-posztban arra a feltételezett párhuzamra mennek rá, hogy őket is be akarják zárni a Nánási úti gát és a Duna közé, mintegy gettóba. Kit zártak még gettóba? Hát a zsidókat a negyvenes években. Ennek megfelelően két poszt is született a témában.

zsidozas_a_romai_partet_egyesulet_facebook_oldalan.png

A kommentekből aztán kiderül, hogy annak ellenére, hogy az oldalt 12 ezer ember lájkolja, nem mindenki ért egyet az antiszemita válasszal egy várostervezési kérdésben:

“Több mint 12ezer ember követi ezt az oldalt. Es ti zsidóztok. Kik képviselik ezt az oldalt? Egy ilyen szuper kezdeményezés és összefogás milyen náci és pitiáner embereket takar? Itt lakom a rómain de engem ti nem képviseltek. Veletek nem fogok össze semmilyen ügyért. Aki ilyen kirekesztő posztot ír az gondolja végig még 1x kit és mit képvisel…”

Facebook Comments