Rosszkor, rossz helyen: Balog Zoltán TOP 8 kegyetlen vagy csak simán szexista beszólása

Rosszkor, rossz helyen: Balog Zoltán TOP 8 kegyetlen vagy csak simán szexista beszólása

Ha valaki lelkészből lesz humánminiszter, majd Kis Híján Köztársasági Elnök, annak tudnia kell bánni a szavakkal. Balog Zoltán szinte havonta kínos ügyekbe keveredik. Lehet, hogy a médiaszerepléseket másra kellene bíznia. balog-zoltun.jpg

  1. Drága étteremben viccelődni azzal, hogy a mentősök nem ehetnek ott, mert keveset keresnek

 

Az ágazatot felügyelő emberi erőforrások minisztere egy belvárosi bisztróétteremben szólalt fel vendégként, még májusban. A tárcavezető arra tett tréfásnak szánt célzást, hogy a meghívottak nem engedhetik meg maguknak azt, hogy drága helyekre járjanak.

„Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egy egyszeri alkalom. De a tréfát félretéve azért jó, hogy így háttal állok önöknek, mert így folytathatják a reggelit” – fogalmazott Balog Zoltán. 

 

 

Bunkósági faktor: 10/10, azért a miniszter hálás lehet, hogy éppen ettek a mentősök és nem az esti pálinkázás közben sütötte el ezt a poént az orruk előtt.

Szexizmus: kivételesen nulla célzás a kettyintésre.

 

  1. Az álhíreket tette felelőssé a borzalmas egészségügyi állapotok miatt

Júliusban, a Semmelweis-nap alkalmából a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen tartott beszédet. Arról beszélt, hogy nagy a csatazaj az egészségügy körül, hiszen jövőre választások jönnek, ezért forrósodik a hangulat.

A miniszter elmondta azt is, hogy ebben a csatazajban dolgoznak tovább, de ma a politikának és a médiának az eszköze a hamis hírek gyártása. Pedig: 

„Mutassanak nekem egy egészségügyet, bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt, és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók és talán rendszerek ellenére is, hiszen nagyon sok mindenre büszkék lehetünk az egészségügybe, mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer.”

Majd Balog azzal folytatta, hogy szeretné felhívni azoknak a figyelmét, akiket e álhírek gyártásával bíztak meg, hogy ezzel nem elsősorban a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat. 

Bunkósági faktor: 10/8, a patkányos eset is bizonyítja, micsoda világszínvonalú az egészségügyünk.

Szexizmus: kivételesen nulla célzás a kettyintésre.

 

  1. Szexre buzdította a határon szolgálatot teljesítő rendőröket

Akit oda kivezényelnek, örül, hogy ételhez jut, nem hogy szexhez. De Balog Zoltán 2015-ben a rendőröknek is azt javasolta egy Facebook-posztban, hogy dugjanak többet.

 

Bunkósági faktor: 10/6 – folyamatosan azt halljuk a Fidesz-KDNP-től, hogy fogy a magyar. Már fel se tűnik, ha valaki gyerekcsinálásra buzdít.

Szexizmus: 100% – fogy a magyar, helló! Menjenek “családalapítási céllal” “üdülni”! 

 

  1. Nem tudja, mi a funkcionális analfabetizmus

Az egész történetet elolvashatja az egyik bejegyzésünkben, amiből kiderül: az emberminiszternek, akihez az oktatás is tartozik, halvány lila gőze sincs arról, mi folyik az oktatásban. Itt számos megnyilatkozást tudnánk összeszedni, a legmegdöbbentőek:

  • Vannak olyan 16 évesek, akikre „komoly vonzerőt gyakorol a közmunka”
  • Brüsszel sem tudta eltéríteni, hogy felszámolja a kormány a szegregációt (pont az ellenkezője történt, az EU-nak kellett kötelezettségszegési eljárást indítania a szegregáció miatt Magyarország ellen);
  • a Klik jól működött. 

Bunkósági faktor: 10/9 – nem érdekli, nem ért hozzá, mégis hülyeséget beszél össze-vissza.

Szexizmus: 0. A gyerekeket akkor még nem keverte bele.

 

  1. Embertelen szóvicc a veronai balesetben meghalt áldozatok kárára

„Szeretném a főigazgató úrnak külön is megköszönni a munkáját, Csató Gábor néhány napja vette át a szervezetnek a vezetését úgyhogy ez valóban egy tűzkeresztség volt, ha lehet ilyet mondani.”

 

Egy januári sajtótájékoztatón, a veronai buszbaleset kapcsán, ekkor lett egyébként Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat vezetője.

Nem is kellett volna kommentálnunk, mégis megtettük.

Bunkóság: 10/10 – balesetben meghalt gyerekek kárára poénkodni kifejezetten gusztustalan. Nálunk bunkóságban ez viszi a prímet. 

Szexizmus: 0.

 

  1. Ráfogta a 7 évvel ezelőtti kormányra a PISA-jelentés rossz eredményét

Van, akinek semmi sem drága, ha saját bőrét kell menteni. Magyar Bálint a hibás!

 

Bunkóság: 5/10 – megszoktuk az elmúltnyolcévezést, ez a szokásos politikusi hárítás.

Szexizmus: 0.

 

  1. Az ökörség arról, hogyan verik a feketéket, amikor Lengyelországban meg demokrácia van

„Amerikában még javában feketéket ostoroztak és rabszolgákat tartottak, Lengyelországban már-már olyan demokrácia volt, hogy csak na, nem beszélve a magyarokról.”

Bunkóság: 5/10 – a miniszter úr csak nem ismeri a történelmet.

Szexizmus: 0.

 

  1. Énekeljünk fogantatás közben!

Az emberminiszter szerint az egyik legszebb gondolat, ha a fogantatás pillanatában már énekel, dúdol a várandós édesanya vagy akár az édesapa is csatlakozik hozzá.  Minderről a mindennapos éneklésről tartott konferencián beszélt. A miniszter szerint nem lesz kötelező mindennapos énekóra, csak lehetőséget teremtenek a diákoknak, hogy akár minden nap tanuljanak zenét.

Bunkóság: 6/10 – a miniszter úr nyilván csak kedvesen túlozni akart.

Szexizmus: 100%. Látott már valaki éneklő embert szex közben? (Kivéve, ha ez a Szex és New York:)

 

Facebook Comments