Simicska bejelentette: meghátrál a nyílt erőszak elől

Simicska bejelentette: meghátrál a nyílt erőszak elől

Orbán végül mégis legyőzte?gang.jpeg

Hétfő óta Magyarország nagyot lépett a putyini úton, előre az önkényuralom, a teljes jogbizonytalanság,

a politikai vélemények hozzáférhetőségének korlátozása és az állami szervek politikai érdekek, illetve egy párt politikai érdekeinek szolgálatába állítása felé: 

  • a kormányhivatalok elkezdték letépkedni egy egyik ellenzéki párt saját plakáthelyein lévő plakátokat,
  • ugyanők felszólították a privát plakátcégeket, vegyenek le bizonyos plakátokat, mert az “nagyban hasonlít” az egyik ellenzéki párt saját plakátjaira.

Mindezt úgy,

  1. semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy egy pártnak saját plakáthelyei legyenek,
  2. azt sem tiltja semmi egy magányszemély politikai-közéleti tartalmú plakátokat rendeljen, függetlenül attól, hogy hasonlít-e az nagyban, kicsiben vagy egyáltalán nem valamely politikai párt plakátjaira.

És ehhez vegyük hozzá, hogy már a politikai pártok köztéri kampányolását megtiltó törvény elfogadása is nyilvánvalóan alkotmányellenesen történt (amit a Fidesz is tudott: először kétharmaddal akarta elfogadtatni, csak amikor nem sikerült, akkor foglalta feles törvénybe, az kereszténydemokrata Alkotmánybíróság meg 3 hónapja nem ért rá foglalkozni az üggyel).

Meg vegyük hozzá azt is, hogy közben az Orbán-kormány közpénzen, kizárólagos joggal kampányolhat: az újabb ún. nemzeti konzultáció a nemlétező Soros-tervről nyilvánvalóan csak a Fidesz választási céljai szolgálja.

És ebben az esetben az mindegy, hogy a nevezett ellenzéki párt a Jobbik, a hivatkozott plakátcégek pedig Simicska Lajos, Orbán egykori tettestársának tulajdonában vannak.

A hatalmi érdeket szolgáló jogtiprás bármelyikünkkel megtörténhet, ha veszélyesnek ítéltetünk a kleptokratikus rezsim fennmaradására.

sim_1.jpgSimicska a Magyar Nemzetben a következő közleményt tetette közzé:

Mint ismeretes, a hatalom az érdekeivel ellentétes politikai vélemények közterületi megjelenésének megakadályozása végett, az elmúlt hónapokban – jogalkotásnak csúfolt folyamatban – egy abszurd szabályrendszert alkotott, amely meggyőződésem szerint súlyosan alkotmánysértő.

Miután mindez kevésnek bizonyult, a tegnapi napon, mindezt félretolva, a hatalom a nyílt, leplezetlen erőszak útjára lépett. A kialakult helyzetre figyelemmel, minden további anyagi és személyes kockázatvállalást, mind a magam, mind a társaságaim vezetői részéről lehetetlennek tartok.

Ezért a mai napon a jelzett körülmények fennálltáig közterületi cégeim vezetőit arra kértem, hogy politikai és közéleti tárgyú hirdetés közzétételére vonatkozó megrendelést ne vegyenek fel, illetve ne teljesítsenek.

Az nem teljesen világos, hogy miként kell dekódolni a szöveget. A jogalkotás megcsúfolásáról, nyílt és leplezetlen erőszakról ír, ez eddig tiszta, de vajon mit jelent az valójában lehetetlennek tart minden további kockázatvállalást és nem tesz közzé politikai hirdetést?

  • Csak azt közölte volna, hogy nem ő áll a Jobbik hirdetései mögött, tessék a Jobbikot vegzálni, akinek azokkal baja van?
  • Orbánnak üzent, hogy bejelentse, kiszáll a Jobbik mögül, mert félti az életét?
  • Ez visszavágás a rezsimnek, mert ha nem tesz közzé közéleti tartalmat, akkor nyilván a Soros-terves plakátokat se teszi fel?

Fejtse meg ön!

Facebook Comments