Nem sikerült megállítani Brüsszelt: 157 milliót vágott a trafikos fideszes képviselőhöz

Nem sikerült megállítani Brüsszelt: 157 milliót vágott a trafikos fideszes képviselőhöz

Horváth István azt üzeni: “Nyilván minden magyar embernek van lehetősége uniós forrásokra pályázni.”horvfid.jpg

Nyilván.

Horváth neve amúgy a trafikbotrányból lehet ismerős. 2013-ban még szexárdi polgármester volt, amikor lebukott, hogy politikai alapon, a fideszes haveroknak, a klientúrának intézi az állami trafikkoncessziókat.

Erről Hadházy Ákos későbbi LMP-elnök hozott nyilvánosságra hangfelvételt, de Horváth hiába bukott le, eszében sem volt lemondani, mert szerinte nem volt miért.

Horváth – aki 3 éve már nem polgármester, de 2006 óta a Fidesz parlamenti képviselője – a húgának is intézett trafikot, a feleségéről pedig tavaly írta meg a Blikk, hogy állami tulajdonú földhöz jutott a csókosok árverésén, pedig a családnak nem volt semmilyen megtakarítása.

A dolgot még szebbé teszi, hogy Horváth felesége angoltanár, akinek semmi köze nem volt a gazdálkodáshoz. Továbbá – ha lehet ilyet – talán még szebbé, hogy most a Magyar Nemzet írta meg róla, hogy az angoltanár feleség 157 milliót nyert uniós pályázaton egy húsfeldolgozó építésére a Pakshoz közeli Nagydorogon.

Nagy szerencse, hogy Orbánnak nem sikerült Brüsszelt megállítani.

Horváth természetesen semmi kivetnivalót nem talál a dologban: 

Azt gondolom, Magyarország Európa része, annak hátrányaival és előnyeivel együtt, és azt gondolom, hogy ezek a források járnak a magyar embereknek.

Hát, persze, a magyar embereknek. 

Trafik, állami föld, uniós pénz – úgy harácsolnak, mintha nem lenne holnap.

Facebook Comments