Orbán elárulta rendszerének leggyengébb pontját

Orbán elárulta rendszerének leggyengébb pontját

6lsciceb5xfcak6us.jpegKételkedni tilos! A kétely – métely, melyet az ellenség terjeszt. Sőt, maga a Sátán! A kétely pedig mindig a kérdés sarkát tapossa. Mert a kérdésre válaszolni kell. Érveket felhozni. Épp ezért: kérdezni tilos, az örök válasz pedig: én tudom jól.

Sokan és sokszor – mi is számtalan alkalommal – leírták már: a NER nem állami berendezkedés, hanem vallás. Pontosabban szekta, melynek középpontjában Orbán Viktor áll. Beszédei isteni kinyilatkoztatások. Hétfőn, a parlament folyosóján, maga foglalta össze tömören az Orbán-vallás alap dogmáját: én tudom jól!

A “dogma” meghatározása a Magyar Katolikus Lexikon szerint: “olyan tétel, amelyet az egyházi tanítóhivatal, mint Istentől kinyilatkoztatott igazságot közöl és hirdet, ezért annak tudatos tagadása vagy visszautasítása eretnekségnek számít.” A dogma nem megkérdőjelezhető, sőt, kérdésnek helye sincs. A dogmát vagy hiszed, vagy nem. Utóbbi estben viszont fejedre vonod az eretnekség – jelen időben: a NER ellensége – vádját és annak minden következményét.

A dogma mindennapi valóságunkban így működik:

  • a kormány saját politikai – a hatalom és a közpénzek elosztása feletti kontrolljának megtartása – érdekében fiktív ellenséget és vészhelyzeteket teremt. Aktuálisan ez a Brüsszelben migránsok hátán parádézó Soros Sátán György.
  • Navracsics Tibor, az Orbán Viktor által delegált uniós biztos egyenesen és nyíltan cáfolja a nyilvánosság előtt az egész agyrémet.
  • Orbán minderre annyit reagál: én tudom jól!

Lehetne vita, akad tér rá bőséggel. Ha az alaptézis már annyira be is égett – égettetett – a néplélekbe, hogy azt megkérdőjelezni sem lehet már, Navracsics személye mégis megérne egy-két értelmes mondatot. Lehetne érvelni a biztos igaza mellett azzal, hogy mégis Orbán frakcióvezetője, majd helyettese és minisztere volt, vagyis a vezér iránti lojalitása megkérdőjelezhetetlen. Ahogy azzal is – állítása ellen –, hogy túl mélyen van már a brüsszeli mocsárban ahhoz, hogy reálisan felmérhesse a helyzetet.

E kijelentések persze újabb pro- és kontra érveket generálnak – egyszóval: vitát. Vitát arról, hogy a Vezérnek, a megtestesült dogmának igaza van-e. Valóban létezik-e a világméretű, sátáni/szabadkőműves összeesküvés? Valóban ez a legnagyobb problémája az országnak? Valóban megéri önmagukból kifordítani az embereket, csupán újabb négy évnyi hatalomért?

És mindez azért, mert valaki feltett egyetlen kérdést Orbán Viktornak.

Orbán érvek helyett kinyilatkoztat: én tudom jól! (Mármint azt (is), mit csinál Brüsszel.) Nincsenek érvek, indokok, magyarázatok. Nincs rá szükség. Ő a Dogma. Aki benne kételkedik: eretnek.

17362872_10154979429941093_3115881361457074546_n.jpg

(A kép forrása Orbán Viktor saját Facebook oldala.)

A megoldás egyszerű: nincsenek kérdések. Orbán Viktornak, a magát demokratikus elkötelezettségű politikusnak tartó Vezérnek közel tíz éve nem lehet kérdéseket feltenni. Betanított mikrofonállványok olvassák fel a propagandaminisztériumtól jó előre megkapott kérdéseket. Nyilvános szereplésein testőrsége rendezi a problémát, évi egy-két sajtótájékoztatóján nyaloncai garantálják, hogy csak baráti – szintén előre egyeztetett – kérdéseket kapjon. Ezek pedig a valóságban nem kérdések, csupán verbális ugródeszkák, hogy a Vezér elmondhassa, amit akar.

Ennél nem bonyolultabb vagy összetettebb Orbán problémája a magyar sajtó azon részével, amely fölött nem gyakorol szigorú kontrollt. Ezért hirdetett harcot mindenki ellen, aki kérdéseket tehetne fel neki – a Dogmának.

Nyíltan ismerte be, hogy ez a NER, az orbánizmus leggyengébb pontja. Mert aki kérdez, az akár kételkedhet is, és hinti a kétely magvát szerte és szana. Abból pedig semmi jó nem származik. Orbánra nézvést.

(Nyitóképünk bármennyire is abszurdnak tűnik, nem manipulált kép, Orbán Viktor salgótarjáni látogatásán készítette a 444.hu)

Facebook Comments