Az osztrákok váratlanul kétharmaddal söpörték el Orbán álmát

Az osztrákok váratlanul kétharmaddal söpörték el Orbán álmát

Beszállt volna a téli olimpiába, de Innsbruckban nagyon leszavazták.speed-skating.jpg

A magyarországi kormányzati abszurd egyik szép példája volt, hogy idén májusban komolyan felmerült,

Magyarország szálljon be a téli olimpia rendezésébe.

Az ötlet állítólag a korcsolyaszövetség elnökétől, Kósa Lajostól származik, hogy Magyarország vállalja át a korcsolyaversenyek rendezésének terhét a tiroli Innsbrucktól, amelyik a 2026-os téli olimpiára tervezett pályázni.

Orbánnak is nagyon tetszett az ötlet, a Magyar Olimpiai Bizottság szeptemberben hivatalosan is jelezte szándékát az osztrákoknak.

  • Egyfelől ez némi kárpótlást nyújtott volna azért, hogy lecsúsztak a 2024-es és a 2028-as nyári játékok rendezéséről. (Továbbá korábban már a 2012-esről is.)
  • Másfelől remekül tudták volna hasznosítani a vizes vébé alatt szerzett tapasztalatokat.

Ti. arra, hogy a közpénzek iparii méretekben veszítsék el ezen jellegüket, magánosítsák az állami költségvetést, azaz fosszák ki az államot.

Kellett volna ugyanis egy jégcsarnokot építeni: Magyarország ugyanis nem rendelkezik az olimpiai korcsolyaversenyek megrendezésére alkalmas létesítménnyel.

De majd építenek egyet. Az a kis pénz mindig jól jön Lőrincnek. vagy Garancsinak. Vagy a Duna Aszfaltnak.

Az osztrák szervezőbizottság, illetve az önkormányzat azonban elkövette azt a hibát, hogy

megkérdezte a választókat az ötletről.

És nem ún. nemzeti konzultáción, amelynek már a kérdései is hazugok. Nem volt egy Rogán Antaljuk, aki időben leállította volna ezt a veszélyes tervet. Már a népszavazást, nem az olimpiát.

A vasárnapi parlamenti választással egyidőben tartott tiroli regionális népszavazáson azonban az olimpiát ellenzők győztek. Magában Innsbruckban például kétharmaddal utasították el a rendezési tervet.

Ők biztos jobban tudják, mi mennyi, és hogy megéri-e, mert már kétszer (1964, 1972) is rendeztek téli olimpiát.

Ezzel Innsbruck kiszállt a 2026-os pályázatból, és megfosztotta a társrendezés lehetőségétől a télisporthatalomként méltán közismert Magyarországot is.

Álomgyilkosok!

Azonban nincs veszve minden: az Orbán-kormány biztos, ami biztos, 2021-re felépíti azért a “Nemzeti Korcsolya Központot”. Hátha egyszer még jó lesz valamire. De ha nem, az se baj. A pénz akkor már jó helyen lesz.

Esetleg meg lehetne magasítani a Mátrát, hogy jó legyen a síversenyekhez. És akkor Magyarország önállóan is pályázhatna a téli olimpiára, nem függne a NER mindenféle osztrák szavazók kényétől.

És akkor szabadon lehet hódolni a magalo- és cezaromániának.

Facebook Comments