5 kérdés, 5 válasz: Kálmán Olga mindenkit kiosztott, csak a Jobbikot dicsérte

5 kérdés, 5 válasz: Kálmán Olga mindenkit kiosztott, csak a Jobbikot dicsérte

Orbántól azt kérdezné, jól érzi-e magát ebben az országban és mitől. kalman-olga.jpg

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Kálmán Olga, a HírTv Egyenesen című műsorvezetője. Kiválogattuk a legfontosabb mondatait.

 

Átigazolás az ATV-ről a HírTv-re:

„Életem egyik legjobb döntése volt. (…) Mondjuk úgy, hogy jókor hoztam meg ezt a döntést. (…) A sajtószabadság, a szólásszabadság egyik utolsó fontos bástyájánál dolgozunk. Két-három évvel ezelőtt ezt azért nem gondoltam volna.”

 

A Fidesz hírtv-s bojkottjáról: 

„Erről továbbra is az a véleményem, hogy ilyen egész egyszerűen nincs. Ezt egyetlenegy országban sem tehetnék meg. A miniszterelnök és a televízió tulajdonosa haragudhat egymásra, de ehhez nekem semmi közöm nincs. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj az, hogy ehhez a nézőknek meg végképp semmi közük. Hogy egy kormányzó párt az állampolgárok halmazából egy eléggé nagy tömeget kiszakít, és azt mondja, hogy a Hír TV vagy a Magyar Nemzet nézőinek, olvasóinak nem adok tájékoztatást – ilyen nincs! A Hír TV nézői ugyanúgy adófizető polgárok, ők biztosítják a politikusok fizetését, és joguk van elvárni, hogy ezek a politikusok tájékoztassák őket. (…) A Fidesz sok százezer embert kivon azok köréből, akiket kötelességük lenne tájékoztatni.”

 

A Jobbikról:

„De nézzük meg a parlamenti eredményüket annak tükrében, hogy ilyen szűk felülete volt a pártnak! Így is lehet szavazókat gyűjteni: dolgozni kell. A Jobbik-eset az iskolapéldája annak, hogy ha egy párt járja a vidéket, ott van az emberek között, és megérti az emberek gondját – más kérdés, hogy ezt mire és hogyan használja ki –, akkor díjazzák a választók. Nem csak a tévéműsorokon keresztül lehet szavazókat gyűjteni. Ha valaki most úgy érzi, szűkek a médialehetőségei, akkor meg kell próbálni ugyanazt az utat járni, amit a Jobbik járt.”

 

A kormányzati propagandamédiáról:

„Nagyon sokszor nincs értelme a kormányzati szócsőként működő termékeket olvasni. Hülyeségekre pazaroljam az időmet? Léteznek bizonyos stációk, amelyekre rádöbben az ember. Először tátott szájjal elolvas valamit, és úgy marad a szája. Aztán hangosan röhög. Végül pedig rájön, hogy ennél sokkal, de sokkal többet ér a saját ideje. Szerzői név nélkül megjelenő, stilisztikailag borzalmas cikkek… Nem is nagyon akarom tudni, hogy ki a szerző, hiszen a szakmát szégyeníti meg. Tájékozódás és tájékozottság szempontjából nincs hiányérzetem, ha nem nézem meg az ilyen online lapokat. Bár vannak árnyalatok: a Magyar Időket át szoktam futni, hiszen számtalan esetben első kézből kapott információk szerepelnek benne egy-egy tervezett kormánydöntésről.”

 

Mit kérdezne Orbán Viktortól, ha elmenne a műsorába?

„Nem próbálkoztam az elmúlt fél évben meghívni őt. (…) Azt kérdezném tőle, hogy jól érzi-e magát ebben az országban. Erre nem lehet propagandaszöveget nyomni. Ha azt mondja, hogy igen, akkor megkérdezném: mitől?”

Facebook Comments