20 ezer bevándorlót fogad be a Fidesz

20 ezer bevándorlót fogad be a Fidesz

Az Orbán-kormány a menekültek ellen kampányol, de ha a saját embercsempészeinek fizet a bevándorolni kívánó, akkor jöhet.ra_3.jpg

A számok úgy néznek ki, hogy

  • 6211 külföldi tkapott letelepedési engedélyt a magyar állampapír vásárlásért cserébe a Fidesz- (Rogán-, Habony-, etc.) közeli cégeken keresztül a letelepedési kötvényprogramban.
  • További 13 ezer azon családtagok száma, akik a kötvény vásárlásáért cserébe állampolgárságot kapott rokonukhoz csatlakozva családegyesítés címén juthatnak magyarországi letelepedési engedélyhez.
  • Ebből 10 ezren már megkapták, 3600 engedély még elbírálás alatt van.

Ha minden kérelmező megkapja, akkor

19 ezer bevándorló kap letelepedési engedélyt Magyarországon, csak azért, mert baksist fizetett a Fidesz-klientúrának.

 

Az adatokat a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adta ki Demeter Márta LMP-s képviselő követelésére, és elsőként a Magyar Nemzet közölte. A lap szerint

egy 300 ezer eurós kötvény vásárlásával – amelyet harmadáron, 125 ezer euróért is meg lehetett venni – akár nyolc bevándorló is letelepedési engedélyt kaphatott Magyarországon. Ebben az esetben fejenként 4,8 millió forintot kellett a letelepedésért fizetni, vagyis aligha nevezhetők gazdag befektetőnek a kötvényes bevándorlók. Ennyit nem ritkán az embercsempészeknek is fizetnek a menekültek.

A Fideszhez kötődő offshore cégek a programon 145,9 milliárd forint bevételre tettek szert, és ehhez jön az a 9,6 milliárd forintnyi nyereség, amelyet Habony Árpád, a kormányfő informális tanácsadójának és Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek az ügyvédje, Kosik Kristóf zsebelt be.

Eközben a magyar állam majdnem 18 milliárd forintot bukott a 2012-ben Rogán Antal által beterjesztett, idén felfüggesztett kötvényprogramon.

A magyar állam tehát bukott, a Fidesz-klientúra azonban hatalmasat nyert a letelepedési kötvényeken. És míg az Orbán-kormány embertelenül bánik a menekültekkel, és a bevándorlás ellen kampányol három éve, eközben

a Fidesz hangadóihoz kötődő cégek maga is beszálltak az szervezett embercsempészetbe,

és csaknem 20 ezer bevándorlót hoztak Magyarországra.

Ez 14-szer annyi, mint az az 1294 fő, akik eljárásának átvállalását az Európai Bizottság kérte a magyar kormánytól. Pedig nem letelepíteni kellett volna őket, csak azt eldönteni, kaphatnak-e menedékjogot. De a Fidesz-kormány ezt is megtagadta, inkább bíróságra ment. (Ahol persze elbukta a keresetét.)

De ebből azért kitűnik, önmagában nem a bevándorlással van baja a Fidesznek, csak azzal, ha a bevándorlók nem nekik fizetik a baksist.

Nem arra kell figyelni, amit mondanak, hanem arra, amit közben csinálnak.

Facebook Comments